Jangot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jangot

Jangot (장옷) yaiku jinis sandhangan jaba kang digunakake dening wanita Korea ing mangsa Dinasti Joseon minangka kerudung kanggo nutupi rai.[1] Jangot padha karo durumagi, jubah njaba hanbok.[1] Nanging bedane, jangot duweni gulon (git) lan pita pangiket (goreum).[1] Gulon jangot bentuke simetris kanthi pucuk kang pungkasane ing tengah dada duweni pita ing sisih kiwa lan engenkang ora ditalèkaké, ananging dicekel dening panganggone.[1] Wanita nggunakake sandhangan iki kanggo nutupi awake lan mung ngatonake rai.[1] Miturut adat Konfusianisme ing mangsa Dinasti Joseon, wanita dipenging ngatonake raine marang wong lanang asing, dadi dheweke mau padha ndelékake rai kanti pirangpirang cara nalika metu saka omah.[1] Umume kang nggunakake jangot yaiku kaum wanita bangsawan (yangban).[1] Jinis penutup rai liyane kang digunakake ing mangsa kuwi yaiku sseugaechima utawa kerudung kang mèmper rok (chima).[1][2] Sseugaechima luwih ciyut lan endek dibandingake jangot lan digunakake padha kaya jangot.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 134-135. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Time Flows, Fashion Changes, KNUtimes. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jangot&oldid=831767"