Jan Willem Janssens

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jan Willem Janssens

Jan Willem Janssens (Nijmegen, 12 Oktober 1762 - Den Haag, 23 Mei 1838) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 37. Dhèwèké maréntah ing taun 1811.

Dhèwèké nggantèni Herman Willem Daendels ing kondhisi genting. Prajurit tinggalan Daendels akèh sing ora baud perang. Mulané dhèwèké gampang dikalahaké Inggris. Inggris meksa dhèwèké nyerah lan Janssens mula nyerah. Dhèwèké mènèhaké kakuwasané ing Tanah Jawa marang Thomas Stamford Raffles ing Kapitulasi Tuntang taun 1811.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]