Jan Pieterszoon Coen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
J.P. Coen

Jan Pieterszoon Coen (lair ing Hoorn, Walanda, 8 Januari 1587 – tilar donya ing Batavia, 21 September 1629 kanthi umur42 taun) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping papat lan kaping enem. Ing mangsa jabatan pisanan dhèwèké maréntah antara taun 16191623, mangsa jabatan sing kapindho antara taun 16271629.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Laurens Reael
Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda
1619-1623
Diganti déning:
Pieter de Carpentier
Didhisiki déning:
Pieter de Carpentier
Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda
1627-1629
Diganti déning:
Jacques Specx