Jamie Aditya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jamie Aditya
Lair James Adityawarman Graham
1970
Flag of Australia.svg Canberra, Australia
Pagawéyan aktor, presenter, penyanyi
Taun aktif 1995 - saiki
Wong tuwa Stuart Graham dan Natalie Widyanti

Jamie Aditya utawa James Adityawarman Graham lair wonten ing Canberra, taun 1970. [1] Jamie Aditya menika salah setunggaling presenter saha musikus ingkang asmanipun misuwur minangka VJ ing MTV Asia saha MTV Indonésia nalika taun 1990-an.[1] Jamie Aditya mandheg dados VJ MTV nalika taun 2001 amargi kedah ngancani ibunipun wonten griya sakit.[2] Sasampun mandheg mboten dados VJ malih, Jamie Aditya lajeng pindah wonten Australia.[2] Nalika taun 2000, Jamie Aditya kapilih dados Presenter Hiburan Terbaik ing Asian TV Awards.[2] Jamie Aditya pikantuk nominasi wonten kategori ingkang sami nalika taun 2003.[2] Wiwit taun 2004 ngantos 2005 Jamie dados presenter ing acara Sync or Swim ingkang dipunprodhuksi kaliyan Discovery Channel.[2] Taun 2005, Jamie wangsul malih wonten kutha Jakarta.[2] Nalika wangsul Jamie Aditya sesarengan kaliyan garwa saha putranipun. [2]Sasampunipun wonten Jakarta, Jamie lajeng makarya wonten jagading musik Indonésia.[2] Nalika taun 2007, Jamie Aditya dados juri acara pencarian bakat Indonesian Idol kanggé musim tayang ingkang kaping sekawan.[2] Kejawi saking menika Jamie ugi nyiapaken album solo ingkang nggadhahi nuansa soul.[2] Jamie Aditya ugi mbiyantu ndamel album grup musik indie saking Bandung kadosta Rock N Roll Mafia.[2] Wonten ing mriki, Jamie Aditya dados vokalis tamu wonten lagu The S.I.G.I.T kanthi dados backing vokal.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)movietei.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 13 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamie_Aditya&oldid=852890"