Jadabarata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jadabarata (Dewanagari: जडभारत; IAST: Jaḍabhārata) (Jaḍa = dungu; bodho) wonten salebeting mitologi Hindu, minangka reinkarnasi Barata (Dewanagari: भारत; IAST: Bhārata), putranipun Resaba, katurunan Swayambu Manu. Wonten salebeting kitab Bhagawatapurana, dipuncariyosaken menawi saksampunipun tilar donya minangka Barata, sukmanipun ngreinkarnasi dados kijang, lajeng dados brahmana kanthi asma Jadabarata. Cariyosipun wonten ing kitab Wisnupurana, saha bab 5 Bhagawatapurana.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jadabarata&oldid=835024"