Jacques Specx

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jacques Specx

Jacques Specx, (Dordrecht, 1588 - Amsterdam, 1652) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 7. Dhèwèké maréntah antara taun 16291632.

Kastamiwan tokoh iki yaiku dhèwèké sing ngembangaké Batavia. Supaya bisa nangguli wong Mataram, dhèwèké ngupayani (nyiasati, memperalat) wong Tionghoa (Cina). Kabèh padha diadu gaya Divide et impera karo wong Jawa Mataram. Prakara iki dadi salah sijining bibit garejeganing antara wong pribumi lan wong katurunan Tionghoa ing Tanah Jawa nganti saiki..

Saliyané dadi Gubernur-Jendral, Specx uga tau dadi wakil Walanda ing Deshima, Jepang.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Jan Pieterszoon Coen
Gubernur-Jenderal Hindia-Belanda
1629-1632
Diganti déning:
Hendrik Brouwer
Didhisiki déning:
or
Ketua ing Hirado
1609-1612
Diganti déning:
{{{pengganti}}}
Didhisiki déning:
Hendrik Brouwer
Ketua ing Hirado
1614-1621
Diganti déning:
Leonard Camps
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jacques_Specx&oldid=804596"