Jacques Offenbach

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jacques Offenbach

Jacques Offenbach utawi Jacob Offernbach (miyos tanggal 20 Juni 1819 - seda tanggal 5 Oktober 1880 nalika yuswanipun 61 taun) punika satunggiling komposer Jerman saha pemain cello ingkang dados salah setunggal pelopor operet. Piyambakipun salah setunggaling komposer musik populer ingkang paling berpengaruh ing Eropa abad kaping-19.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  • Ardoin, John. The Tales of Offenbach (online)
  • Faris, Alexander. Jacques Offenbach. London: Faber & Faber, 1980. ISBN 0-571-11147-5
  • Faris, Alexander in: Les contes d'Hoffmann. EMI Records
  • Gammond, Peter. Offenbach. London: Midas Books, 1980

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jacques_Offenbach&oldid=868712"