Jacques Cousteau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jacques Cousteau

Jacque Cousteau yaiku pelopor film dokumenter panorama ngisor segara. [1]Jacque lair ing St. Andre de Cubzac, Prancis, tanggal 11 Juni taun 1910. [1]Kawit cilik, dheweke wis seneng segara.[1] Nalika umure patang taun, dheweke sinau nyelem. [1]Cousteau uga seneng karo kanga aran mesin. [1]Nalika umure 13 taun, dheweke tuku suting nganggo duwit celengane.[1] Sawise ngothak-athik potone, dheweke moto pemandangan kang ana ing omahe.[1] Dheweke banjur nganakake panaliten ngenani endahe pemandangan dasar segara.[1] Pirang-pirang piranti, kayata selang kanggo ambekan, sandhanagn nglangi, lan piranti ambekan wis digawe kanggo ndukung panalitene mau.[1] Cousteau uga gawe lapisan tahan banyu kanggo nutupi sutinge. [1]

Taun 1943, dheweke karo sawijining teknisi Prancis kanthi aran Emile Gagnan, nyiptakake aqua lung. [2]Aqua lung yaiku piranti kang dugunaake nalika ambekan ana ing dhasar segara. [2]Taun 1955, dheweke ngananake pelayaran ana ing Laut Merah lan Samudra Hindia nganggo ongkos saka pemerintah Prancis lan Natioanl Geographic.[2] Ing kono, dheweke ngrekam pemandangan dhasar segara nganggo sutinge. [2]Asile yaiku sawijining film dokumenter kanthi irah-irahan The Silent World.[2] Film iki bisa nggambarake iwak hiu kang nglangi kanthi iring-iringan. [2]Film iki uga gawe Cousteau dadi pemenang ing Academy Award.[2] Taun 1966, dheweke uga kasil menangake Academy Award kanthi irah-irahan film yaiku World Without Sun.[2] film iki minangka asil paneliten lanjutan kang dianakake dening Cousteau. [2]Cousteau tinggal dunya tanggal 25 Juni 1997. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 147]
  2. ^ a b c d e f g h i j (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 148]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jacques_Cousteau&oldid=830375"