Jack Kerouac

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jack Kerouac
Jack-Kerouac.jpg
Lair 12 Maret 1922
Lowell, Massachusetts
Séda 21 Oktober 1969
St. Petersburg, Florida
Pagawéan Novelis, penyair
Kabangsan Amerika
Literary movement Generasi Beat
Pangaruh marang Thomas Wolfe, Fyodor Dostoevsky, Marcel Proust
Kapangaruh déning Tom Robbins, Richard Brautigan, Hunter S. Thompson, Ken Kesey, Tom Waits, Thomas Pynchon, Bob Dylan
Website [1]

Jack Kerouac (dibaca [dʒæk ˈkɛɹəwæk]) (lair 12 Maret 1922 – tilar donya 21 Oktober 1969 kanthi umur47 taun)[2] inggih punika salah satunggaling novelis, penulis, penyair, seniman Amerika, lan bagèyan saking Generasi Beat.[3]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Prosa[sunting | sunting sumber]

Puisi, surat-surat, rekaman lan karya sanès[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jack Kerouac ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jack_Kerouac&oldid=838524"