JJ Project

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
JJ Project

JJ Project (JJ 프로젝트) inggih punika duo boyband saking Korèa lidhul ingkang bèrnaung ing ngandap JYP Entertainment lan dèbut ing taun 2012. Duo punika kapèrang saking JB lan Jr. mènika mèrilis album dèbut kaliyan single "Bounce" ing surya 22 Mei 2012.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Pre-debut[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2009, JB lan Jr. diaudisi secara piyambakan kanggè mlèbèt JYP Entertainment. Kaliyan kemampuan bèksa ingkang mènakjubkan lan wajah ingkang bagus, mènika dados pemenang ing Audisi kabuka ke-5 lan dados trainee ing JYP Entertainment.

Ing masa trainee, JB lan Jr. muncul ing salebeting MV San E ingkang irah-irahan "Tasty San".

Ing taun 2012, menika kalihipun angsal peran ing drama KBS ingkang Dream High 2 ingkang menika sekuel saking Dream High.

ing surya 3 Februari 2012, JB lan Jr. pungkasaning secara resmi dipunumumake badhe debut dados boyband ing pertengahan taun 2012.[1]

2012: Debut dengan "Bounce"[sunting | sunting sumber]

Ing surya 8 Mei, JYP Entertainment meluncuraken website enggal kangge JJ Project kaliyan Fan Page Facebook lan YouTube resmi menika. Sebuah video teaser ingkang irah-irahanipun "JJ Project Slot Machine" dipunrilis. Menawi mboten wonten pandangon resmi katah ingkang ngansumsi menawi JJ Project badhe kaperang saking JB lan Jr.[2] lan pungkasanipun, pinten-pinten wekdal saklajengipun JYP mengumumkan kalau JJ Project memang terdiri dari JB dan Jr.[3][4] Ing surya 9 Mei, video teaser yang lain berjudul "JYP 007" diunggah melalui situs YouTube resmi JJ Project. Video punika nampilaken JYP ingkang mbuka sebuah koper ing inggil meja, nunjukaken sebuah surat ingkang kaserat "JYP New Project". JYP saklajengipun mbuka amplop ingkang nampilaken sebuah iPad, nunjukaken sebuah proyek grup enggal ingkang nembe ingkang nembe medamel .[5] Ing surya 13 Mei, JYP Entertaintment ngerilis video teaser sanesipun ingkang irah-irahan, "Time 2 JJ". Teaser punika mboten nampilaken wajah utawi anggota duo kasebut, ananging namung nunjukaken sandangan ingkang sampun kapilih.[6] Ing surya 14 Mei, cover album lan daftar lagu album "Bounce" menikaa dipunrilis. Album punika dipunrilis ing surya 20 Mei 2012.[7] Foto-foto teaser mereka diunggah pada 15 Mei melalui akun Twitter resmi JYP Entertaintment.[8] Ing surya 17 Mei 2012, JYP ngerilis sebuah teaser ingkang pungkasan,[9] lan ing surya 19 Mei MV resmi kangge "Bounce" rilis ngelampahi akun YouTube resmi menika.[10]

Ing surya 20 Mei, MV menika manggenake peringkat #10 ing iTunes "Top Dance Albums".[11]

Menika dipunwiwiti promosi kangge "Bounce" ing surya 24 Mei 2012 ing Mnet M! Countdown.[12]

Anggota[sunting | sunting sumber]

Nama Panggung Nama Lahir Tanggal Lahir Posisi
Romanisasi Hangul Romanisasi Hangul
JB 제이비 Im Jae Bum 임재범 6 Januari 1994 (umur 20) Leader, Vokal Utama
Jr. 주니어 Park Jin Young 박진영 22 September 1994 (umur 20) Vokal, Rapper Utama

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Diskografi Korea[sunting | sunting sumber]

Singel[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Drama TV[sunting | sunting sumber]

Tahun Judul Peran Ditayangkan
2012 Dream High 2 JB sebagai JB/Jang Woo Jae
Jr. sebagai Jung Ui Bong
KBS2


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ ""Dream High 2’s" JB and Jr. to Debut as JYP Entertainment’s Newest Boy Band J&J". Soompi. http://www.soompi.com/news/dream-high-2s-jb-and-jr-to-debut-as-jyps-newest-boy-band-jj. Retrieved 3 February 2012.
  2. ^ "JB & JR to officially debut? JYP Entertainment reveals teaser for "JJ Project"". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jb-jr-to-officially-debut-jyp-entertainment-reveals-teaser-for-jj-project. Retrieved 7 May 2012.
  3. ^ "JYP 새 아이돌 그룹 나온다, J&J 데뷔 앞둬". Hankooki. http://sports.hankooki.com/lpage/music/201205/sp2012050907490495510.htm. Retrieved 9 May 2012.
  4. ^ "JYP 신예 2인조 JJ 멤버 공개 `드림하이2` 출신". Nate. http://news.nate.com/view/20120509n05783?mid=e0101. Retrieved 9 May 2012.
  5. ^ "JYP Entertainment reveals second teaser for "JJ Project"". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jyp-entertainment-reveals-second-teaser-for-jj-project. Retrieved 9 May 2012.
  6. ^ "JYPE’s JJ Project releases new video teaser". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jypes-jj-project-releases-new-video-teaser. Retrieved 13 May 2012.
  7. ^ "[음반 제이제이 프로젝트 (JJ Project)"]. MelOn. http://cd.melon.com/cd/detail.php?code=A0534420#. Retrieved 14 May 2012.
  8. ^ "Teaser photos for JJ Project revealed". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/teaser-photos-for-jj-project-revealed. Retrieved 15 May 2012.
  9. ^ "JJ Project reveals teaser for "Bounce"". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jj-project-reveals-teaser-for-bounce. Retrieved 17 May 2012.
  10. ^ "JJ Project reveals MV for "Bounce"". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jj-project-reveals-mv-for-bounce. Retrieved 19 May 2012.
  11. ^ "JJ Project’s "Bounce" ranks #10 on iTunes’s ‘Top Dance Albums’ chart". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jj-projects-bounce-ranks-10-on-ituness-top-dance-albums-chart. Retrieved 20 May 2012.
  12. ^ "JJ Project makes a fierce debut with "Bounce" on ‘M! Countdown’!". allkpop. http://www.allkpop.com/2012/05/jj-project-makes-a-fierce-debut-with-bounce-on-m-countdown. Retrieved 24 May 2012.


Link Eksternal[sunting | sunting sumber]

Cithakan:JJ Project Cithakan:JYP Entertainment

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=JJ_Project&oldid=835788"