Jénggot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Che Guevara lan Fidel Castro pejuang saka Kuba kang nduweni jenggot

Jenggot (basa krama ; Gumbala) yaiku rambut kang thukul ing janggut, gulu, pipi nganti tumeka sangisore kuping. Kanthi Pangereten iki, bréwok kang ana ing sangisore pipi uga kalebu jenggot. Elmu kang nyinaoni babagan jenggkon kaarani pogonologi.

Wong kang jenggoten umume kaanggep wong kang wicaksana, maskulin utawa diajeni senajan uga kaanggep kurang rapi lan nylenèh.

Jenggot dadi salah sijining ciri menawa wong lanang wis diwasa.

Jenggot tumrape piwulang agama[sunting | sunting sumber]

Islam[sunting | sunting sumber]

Tumrape wong Islam, ngingu jenggot hukume wajib diingu tumrape wong lanang, ora kena dicukur klimis, adhedhasar pira-pira hadits kang nerangake bab jenggot. Pira-pira Nabi lan sahabat kacirikake nduweni gumbala kang lemu.

Nasrani[sunting | sunting sumber]

Ing pira-pira potrèt lan gambar wong-wong suci saka agama Nasrani, akeh-akehe nduweni jenggot.

Sikh[sunting | sunting sumber]

Salah siji cirining wong Sikh yaiku nganggo surban lan ngingu jenggot

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jénggot&oldid=834156"