János Zápolya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
János I
Raja Hongaria
Pamaréntahan 1526–1540
Panobatan 11 November 1526
Didhisiki Louis II
Pangganti Ferdinand I
János II Sigismund Zápolya
Voivode Transilvania
Pamaréntahan 1511–1540
Pangganti János II Sigismund Zápolya
Garwa Isabella Jagiellon
Isu
János II Sigismund Zápolya
Bapa Stephen Zápolya
Ibu Hedwig dari Cieszyn
Tapak asma

János Zápolya utawa János Szapolyai (Basa Kroasia: Ivan Zapolja, Basa Hungaria: Szapolyai János or Zápolya János, Basa Rumania: Ioan Zápolya, Cithakan:Lang-sk, Basa Serbia: Jovan Zapolja/Јован Запоља; 2 Februari 1487 – 22 Juli 1540) yaiku Raja Hongaria (minangka János I) saka taun 1526 nganti 1540. Kekuasaane ditentang dening Ferdinand I kang uga ngeklaim gelar Raja Hongaria.[1] Sadurunge dinobatake minangka raja, dheweke njabat dadi Voivode Transilvania.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=János_Zápolya&oldid=863074"