Iwak sapu-sapu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
iwak sapu-sapu
iwak sapu-sapu nembe nempel wonten aquarium

Iwak sapu-sapu utawi iwak bandaraya menika kelompok ulam toya tawar ingkang asalipun saking Amérika tropis. Ulam menika kalebet famili Loricariidae, ananging boten sedaya anggota Loricariidae menika ulam sapu-sapu. Ulam menika kawéntar kanthi ulam ingkang mangan alga-alga utawi lumut lan kawéntar ugi kanthi ulam ingkang remen ngresiki aquarium.

Wonten ing perdagangan internasional ulam menika ugi kawéntar minangka plecotomus singkatan saking plecos lan plecs. Ing negara Malaysia mrika kasebut kanthi nama ikan bandaraya amargi fungsinipun ulam sapu-sapu menika kados petugas pembersih kota (bandar). Kejawi menika wonten ing Indonesia, analogi ingkang sami ugi kaginakaken ananging piranti ingkang kanggé menika nama sapu.

Ulam sapu-sapu saged gesang sesarengan kaliyan iwak aquarium sanèsipun lan dipundol-tinuku kanthi ukuran alit, sedengan, lan ageng. Ananging ulam sapu-sapu menika saged tuwuh dumugi dawa 60 cm lan dados kirang aktif kirang ramah ugi.

Ulam sapu-sapu menika kalebet ulam kanthi jinis omnivora utawi kéwan ingkang mangan menapa kemawon. Ananging padatanipun ulam menika pados sisa-sisaning tuwuhan ingkang urip wonten toya nalika wanci dalu.

Sajatosipun ulam sapu-sapu nyakup kathah saking jinis anggota Loricariidae, lan ingkang paling kawéntar menika Hypostomus plecotomus. Amargi saking kathahipun impor macem-macem jinis ulam sapu-sapu, lan kathah ingkang dèrèng kaindentifikasi kanthi pener, lajeng dipundamel daftar ulam sapu-sapu ingkang dipunwastani nomor-L (L-number) supados saged damel ciri-cirinipun sawetara [1] .

Jinising ulam sapu-sapu[sunting | sunting sumber]

Kasunyatanipun kathah jinis saking ulam sapu-sapu, ananging ingkang paling kathah dipunremeni déning tiyang Indonesia menika ingkang kasebut wonten ing ngandhap menika :

  • Hypancitrus Zebra

Jinis menika dipunpanggihaken wonten ing Sungai Amazon kanthi corak badan warni ireng lan putih kados zebra.

  • Scarlet

Jinis menika asalipun saking Rio Xingu, Brazil. Awakipun warni biru lan wonten totol-totol.

  • Leopard

Leopard utawi Pseudacanthicus cf Leopardus dipunpanggihaken wonten ing Rio Nrgro, Brazil. Dipunwastani Leopard amargi warninipun ingkang totol-totol ireng ageng wonten ing dhasar putih radi kuning.

  • Leopard Frog Pleco

Ulam jinis menika kapanggihaken wonten ing Sungai Tapajos kanthi corak awak kados kodhok liar ingkang wonten ing Amazon.

  • Royal Pleco
  • Golden Royal Line Pleco
  • Broken Line Royan Pleco
  • Para Pleco
  • King Tiger Pleco
  • Small Spotted Cat
  • Big Spott Hypostomus
  • Xingu Peppermint Pleco
  • Xingu Baryancitrus
  • Violet Red Pleco
  • Red Fin Cactus Pleco
  • Golden Nugget Pleco [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Sekilas tentang ikan sapu-sapu (dipun-akses tanggal 04 November 2012).
  2. ^ [2], Jenis-jenis ikan hias pleco - ikan sapu-sapu (dipun-akses tanggal 04 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iwak_sapu-sapu&oldid=837682"