Iwa-K

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Iwa-K
Iwa k 003.jpg
Latar mburi
Jeneng lair Iwa Kusuma
Lair 25 Oktober 1970 (umur 44)
Flag of Indonesia.svg Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Jinis Musik Rap
Perdamelan rapper, pambyawara, aktor
Taun aktif 1989 - saiki
Parusahan rekaman Musica Studio's
Guest Music Production
Hubungan
Pasangan Selfi Nafilah

Iwa-K utawi Iwa Kusuma miyos wonten Bandung tanggal 25 Oktober 1970. [1] Iwa K menika salah setunggaling penyanyi ingkang nggadhahi aliran rap ingkang asalipun saking Indonésia.[2] Iwa K menika anak nomer kalih saking sedhérék ingkang cacahipun sekawan.[1] Iwa K sampun ndamel grup rap nalika taksih sekolah wonten ing SMA.[2] Iwa K lajeng misuwur kaliyan uest Band, Macan' Riupasa, Tori Sudarsono, Yudis DwiKorana, Satya "Nti" M & Gustav saha wiwit mlebet studio rekaman.[2] Album ingkang sampun dipunrilis inggih mneika album ingkang irah-irahanipun Tak Kan nalika taun 1989, lajeng album Meliyana Manuhutu 'Beatify' nalika taun (1990) ingkang dipunrilis wonten ing Jepang.[2] Nalika taun 1993, Iwa nedahaken menawi piyambakipun rapper lumantar album kanthi irah-irahan Kuingin Kembali.[2] Sasampunipun setunggal taun, Iwan lajeng pikantuk penghargaan arupi BASF Award saking album kaping kalih kanthi irah-irahan Topeng.[2] Album salajengipun inggih menika Kramotak nalika taun 1996 saha Mesin Imajinasi (1998).[2] Album-album menika sukses ing pasaran.[2] Kejawi dados rapper, Iwa-K ugi dados presenter olahraga.[2] Iwa K ugi nampa penghargaan saking Panasonic Award tigang taun dangunipun kanthi kategori presenter olahraga jaler paling saé.[2] Iwa K ugi akting sinetron sha film. [2]Sinetron ingkang dipunbintangi Iwa K irah-irahanipun BUNG JENDERAL saha film layar lebar KULDESAK.[2] Sasampunipun pacaran dangunipun tigang taun, Iwa banjur nikah kaliyan Selfi nalika tanggal 4 Mei 2007.[2] Iwa saha Selvi banjur kolaborasi wonten ing dhuet album kang unik, amarga nggabungaken unsur rap kaliyan dhangdhut.[2] Album menika irah-irahanipun YIN DAN YANG ingkang dipunrilis taun 2009.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)hot.detik.com(dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 22 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iwa-K&oldid=832806"