Istana Raja Bangkok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Balairung Chakri Mahaprasad

Istana Raja Bangkok utawi ingkang gadhahi sebatan Grand Palace inggih punika wisata ingkang paling ageng ing Bangkok. Istana punika dipunwangun ing taun 1782 dening Raja Rama I, piyambakipun gadhahi printah supados wangun Grand Palace malih saking panggenan aslinipun. Istana Raja Bangkok wiwitipun wonten ing Thonburi ing sisih kilèn lèpèn Chao Phraya, dados ing sisih wetan, komplek griya monumen, wihara, kantor pelayanan lan griyanipun piyambak.

Arsitektur Istana Raja Bangkok[sunting | sunting sumber]

Istana Raja Bangkok dipunwangun kanthi gaya arsitektur klasik Thailand, Istana Raja Bangkok lan monumen gadhahi panilaran ingkang mboten wonten ing budaya Kilen. Salah satunggalipun mural ageng, trampil ngias fitur, lan pesona ageng.

Dhaerah Istana Raja Bangkok[sunting | sunting sumber]

Kompleks ingkang paling endah ing dhaerah Istana Raja Bangkok inggih punika Kuil Emerald Buddha sinaosa wonten Wat Phra Kaew. Benten saking asmanipun Sang Buddha Emerald kuil punika dipunukir saking sèla giok lan nginggilipun 70 cm. Sinaosa gadhahi ukuran ingkang langkung alit saking Wat Pho, Kuil Reclining Buddha, inggih punika kuil Thailand ingkang paling suci. Papan punika dipunpurugi dening atusan penduduk lan wisatawan saben dinten. Istana Raja Bangkok inggih punika objek pamujan nasional, sedaya wisatawan uga ngagem pakaian sopan, mboten ngagem celana cekak lan mboten wonten bahu ingkang boten katutup. Ingkang langkung sae menawi wisatawan murugi Istana Raja Bangkok ing sasi November ngantos Maret, musim atis Thailand. Wekdal punika paling sae amargi hawa panas Thailand, hawa atis Thailand suhunipun rata-rata kirang langkung 25 ° C utawi 72 ° F.[1]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Objek ing Bangkok[sunting | sunting sumber]

Sanesipun objek Istana Raja Bangkok, wonten objek wisata Vimanmek Mansion ingkang dumunung ing Rattakosin Bangkok. Vimanmek Mansion inggih punika Mansion paling ageng ingkang dipundamel saking jati emas lan ing ngrika ugi wonten tarian tradisional Thai. Panggenan menika dumuning ing jantung tlatah Rattakosin Bangkok, menara ingkang mencorong saking Grand Palace ingkang dumunung wonten kuil Bangkok paling caket lan paling misuwurm kalebet Kuil Emerald Buddha (Wat Phra Keaw), Temple of Dawn (Wat Arun), Kuil Wat Mahathat, Wat Suthat, Wat Traimit dan Wat Pho, ingkang nampilaken Buddha kanthi ukuran ageng lan minangka griya ageng saking sekolah pijat kawiwitan Thailand wonten krajaan. [2]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)id.thecircumference.org(dipuntingali tanggal 1 Oktober 2011)
  2. ^ (id)thailand.panduanwisata.com(dipuntingali tanggal 1 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.