Istana Nagoya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Istana Nagoya
Iwak shachi (shachihoko) saka emas murni

Istana Nagoya (名古屋城 Nagoya-jō?) iku salah siji istana kang manggon ana ing kutha Nagoya, Prefektur Aichi, Jepang.[1][2] Istana iki diubengi Taman Meijō.[1] Istana iki dadi omahe Kuluawrga Tokugawa-Owari suwene kurang luwih 17 turunan. Istana Nagoya kalebu telu istana kang paling apik ing Jepang kang dibangun dening Kato Kiyomasa lan Tōdō Takatora. Istana kang kalebu telu mau yaiku Istana Osaka dan Istana Kumamoto.[2] Ing dhuwure menara utama ana iwak loro (shachi) kang sirahe harimau saka emas murnbi. Awit saka iku, Istana Nagoya dikenal minangka Istana Sachi Emas, utawa istana emas. Iwak shachi saka emas uga dadi pralambange kutha Nagoya.[2]

Oda Nobunaga lair ing komplek bangunan kuna Istana Nagoya (那古野城 Nagoya-jō?) kang panggone ana ing komplek Istana Nagoya sing saiki, pase ing Ninomaru. Dhaerah Istana Nagoya kang biyen tau dadi nduwene klan Oda lan klan Imagawa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Istana Nagoya biyen iku omah kanggo wong kang ngdekake istana.[3] Ing sajarah kecathet, wong kang ngedekake istana iku Shiba Takatsune ing Kiyosu kulon Nagoya ing abad 14 pungkasan.[3] Banjur benteng iki dioyok dening Oda Nobunaga.[3] Kuluwarga Imagawa mbanguin istana iki wiwit taun 1525 (Imagawa Ujichika). Benteng iki uga tau dikuwasai dening kulawarga oda, yaiku Oda Nobuhide, kang nguwasani benteng iki ing taun 1532 saka Imagawa Ujitoyo.[3]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]


Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Istana Nagoya ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Istana_Nagoya&oldid=832911"