Istana Matsumoto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Istana Matsumoto
松本城
Informasi umum
Lokasi Matsumoto, Prefektur Nagano, Jepang

Istana Matsumoto iku salah siji istana kang ana ing kutha Matsumoto, Jepang. Istana iki uga diarani istana Istana Gagak, amarga wernane ireng. Ing taun 1504 nalika Restorasi Meiji taun 1868, istana iki dilelang.[1] Nalika ngerti istana arep di jurke, Ichikawa Ryozo, tokoh masyarakat Matsumoto, ngujuk-ngjuki kanggo nyelametake istana.[1] Banjur istana iki dicekel dening pamarentah kutha Matsumoto.[1] Istana Matsumoto biyen diarani Fukashi Puri. Benteng iki diubengi kali, temboke gedhe, dhuwur lan kuwat.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Istana Matsumoto diwiwiti wiwit jaman Sengoku. Nalika iku Shimadachi Sadanaga saka klan Ogasawara mbangun benteng ing kene taun 1504, sadurunge diarani Fukashi Castle. Nalika taun 1550 istana iki dipimpin klan Takeda banjur klan Tokugawa Ieyasu.

Nalika Toyotomi Hideyoshi Ieyasu dipindhahke ing Kanto, banjur dheweke ndadekake Ishikawa Norimasa mimpin Matsumoto. Norimasa lan Yasunaga, anake mbangun menara lan panggonan liyane ing jero istana. Wong loro iku uga nduweni peran ing babagan nata kutha, benteng, lan infrastruktur. Nalika jaman Edo, Keshogunan Tokugawa mbentuk domain Matsumoto, matsudaira, lan Mizuno. Sawise 280 taun sistem feodal dihapus saka Restorasi Meiji. Benteng iki dikuwasai dening 23 penguwasa saka enem keluwarga kang beda. Nalika taun 1952 istana iki didadekake dadi warisan nasional Jepang.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Istana_Matsumoto&oldid=865195"