Istana Himeji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Istana Himeji dilihat dari wilayah Nishinomaru
Istana Himeji*
Situs Warisan Donya UNESCO
Negara Flag of Jepang Jepang
Tipe Budaya
Kriteria i, iv
Referensi 661
Wilayah Asia-Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1993  (Sèsi ke-17)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.


Istana Himeji (bahasa Jepang: 姫路城, Himeji-jō) iku salah siji istana kang ana ing kutha Himeji, Prefektur Hyogo, Jepang. Miturut propinsi jaman biyen, istana iki kalebu ing Harima-no-kuni, Shikito-gun, Himeji.[1] Istana iki rupane putih kabeh tekan tegele, dadi istana iki uga diarani istana manuk kuntul putih (basa Jepang: 白鷺城, Shirasagi-jō).[1] Istana Himeji iku salah siji tuladha arsitektur istana saka abad ka-17.[1]

Istana Himeji ora tau kena bebaya saka perang, lan ora tau direbut karo musuh, dadi istanane akeh kang isih wutuh. Pamarentahan Jepang netepake 8 bangunan kayata, menara utama, menara cilik, lan Watari-yagura kang ana ing jero komplek istana minangka pusaka negara. Saliyane iku, werna-werna bangunan kanthi cacahe 74 bangunan ing sajerone istana (27 bangunan Yagura/Watari-yagura, 15 bangunan gerbang, 32 bangunan tembok) ditetepake minangka budaya kang penting.[2]

Istana Himeji dianggep tinggalan budaya sing diduweni negara kang penting. Ing taun 1993 UNESCO nglebokake Istana Himeji ing daptar Situs Warisan Dunia kategori warisan budaya.

Saka kadohan, istana iki katon éndah kanthi tembok kang wernane putih. Istana iki uga asring digunakake kanggo gawe pilem kanthi cerita sajarah Jepang jaman biyen. Istana iki uga asring digunakake kanggo istana pengganti, kaya Istana Edo.

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Istana_Himeji&oldid=832900"