Ismail

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ismail (Basa Arab إسماعيل ) (watara 1911-1779 SM) iku nabi jroning kaprecayan agama samawi. Ismail iku putra saka Ibrahim lan Hajar, kakang kandhung saka Ishaq. Ismail dadi nabi ing taun 1850 SM. Ismail manggon ing Amaliq lan ngayahi dhakwah kanggo Qabilah Yaman, Mekkah. Asmané disebut kaping 12 jroning Al-Quran. Ismail séda ing taun 1779 SM ing Mekkah.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Anak Ismael

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ismail&oldid=829017"