Islam ing Polandia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Masjid kaum Tatar ing Gdańsk (Danzig)

Sajarah agama Islam ing Polandia lawasé wis luwih saka 600 taun wiwit abad kaping-14. Nalika iku biyasané wong-wong Muslim iku wong-wong Tatar sing manggon ing tlatah Pasamakmuran Polandia-Lituania sing jembar kamangka tetep nguri-uri budaya lan kaparcayan agamané. Ing abad kaping-19, wong-wong Polandia pribumi uga akèh sing mlebu Islam. Bab iki amarga kena pangaruhing Karaton Ottoman Turki. Conto sing paling misuwur iku Józef Bem sing wusanané dadi jèndral ing Aleppo, Suriah lan séda ing taun 1850.

Banjur wiwit taun 1970-an, akèh migran sing manggon ing Polandia saka negara-negara Islam. Cacahé saiki wong Muslim kira-kira 31.000 jiwa ing Negara sing mayoritasé panganut agama Katulik ika. Sanadyan mangkono, agama Islam sajarahé uga wis suwé kaya agama-agama minoritas liyané ing Polandia kayata agama Yahudi lan Katulik Ortodoks.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Islam_ing_Polandia&oldid=885319"