Islam ing India

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Agama Islam iku agama kapindho ing India miturut gedhéné. Kurang luwih 13,4% utawa 137 yuta jiwa pedunungé iku manut agama Islam. Sawisé Indonésia lan Pakistan, India iku nagara kaping telu sing pedunung Muslimé akèh dhéwé.

Sajarah Islam ing India iku wiwit taun 711 Masehi lan nganti sepréné dinamikané gedhé lan wis sumbangsih akèh ing kauripan pulitik India. Ing sisih liya, wiwit jama mbiyèn uga wis akèh konflik antara umat Muslim lan Hindhu. Puncaké ya panduman India ing rong negara ing 1947 minangka India dhéwé lan Pakistan. Pakistan mengko bakal pisah manèh dadi Pakistan sing sajati karo Bangladesh.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Islam_ing_India&oldid=821079"