Irrfan Khan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Irrfan Khan

Khan at the launch of NDTV Lumiere's The Orphanage, May 2008
Lair Sahabzade Irrfan Ali KhanIrrfan Khan's Profile
30 November 1962 (umur 51)
Jaipur, Rajasthan, India
Jeneng liya Irfan
Pakaryan Actor
Garwa Sutapa Sikdar Khan (1995–present)
Website
http://www.irrfan.com

Sahabzade Irrfan Ali Khan, kondhang karo jeneng Irrfan Khan (इरफ़ान ख़ान 30 November 1962 (umur 51)), dheweké kuwi aktor saka India.[1] Wong tuané loro anduweni asma Sayeeda Begum lan Jagirdar. [1] Irrfan Khan ngelanjutaké pandidikan S2-né nalika dheweké olih beasiswa ning National School of Drama di New Delhi nalika taun 1984. [1] Khan urip bebrayanan karo penulis kang anduweni jeneng Sutapa Sikdar.[1] Nikahané kalaksanan ning sasi Februari taun 1995 lan anduweni anak loro kang diwenehi jeneng Babil lan Ayan. [1] Khan anduweni rong sadulur lanang yakuwi Imran Khan lan Salman Khan, lan sijji sadulur wadon kang jenengé Rukhsana Begum. [1] Kaluwarga Khan manggon ning Jaipur lan njalanaké bisnis kang wiwitané ditelateni dening wong tuwané.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Sawisé lulus ning taun 1987, Khan pindah ,marang Mumbai lan miwiti kariré ning donya entertaiment. Dheweké miwiti akting ning serial film kang judulé CHANAKYA, SARA JAHAN HAMARA, BANEGI APNI BAAT, CHANDRAKANTA (DOORDARSHAN), STAR BESTSELLERS (STAR PLUS), lan SPARSH. Ning taun 1988, dheweké mainaké peran ning film kang judulé SALAAM BOMBAY. Film-film kang tau dibintangi dening dheweké yakuwi :

  1. EK DOCTOR KI MAUT (1998),
  2. SUCH A LONG JOURNEY (1998).

Taun 2003, Khan main ning film ROAD TO LADAKH dan MAQBOOL.

  • 2004-saiki[1]

Taun 2004, Khan menang ning ajang Filmfare Best Villain Award amarha aktingé ning film HAASIL. Film Bollywood kaping pisané, ROG kang dirilis ning taun 2005. Rong taun sawisé kuwi, dheweké main ning METRO, amarga film kasebut, dheweké olih panghargaan dadi Fimfare Best Supportin Actor Award. Khan uga akting ning film Internasional kang judulé A MIGHTY HART lan THE DARJEELING LIMITED. Sawisé sukses ning Bollywood, Khan dadi panata cara ning acara MANO YA NA MANO lan KYAA KAHEIN. Taun 2008, Khan main dadi inspektur polisi ning film kang judulé SLUMDOG MILLIONAIRE amarga film kasebut, dheweké dadi pamenang Scren Actors Guild Award dadi Outstanding Performance saka Motion Picture. Taun-taun sawisé kuwi, dheweké mainaké peran ning ACID FACTORY, NEW YORK, I LOVE YOU, PAAN SINGH TOMAR, dan IN TREATMENT. Ning taun 2010, dheweké mainaké peran ning film HISS, bebarengan karo Divya Dutta, Malika Sherawat lan aktor Amerika Jeff Doucette.[2] Taun 2012, Khan bakal mainaké peran dadi Nels Van Atter ning film SPIDER-MAN REBOOT.

Bebungah[1][sunting | sunting sumber]

PEMENANG[sunting | sunting sumber]

  • 2003 : Filmfare Best Villain Award - Haasil
  • 2007 : Filmfare Best Supporting Actor Award - Life in a Metro
  • 2008 : Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture - Slumdog Millionaire

NOMINASI[sunting | sunting sumber]

  • 2007 : Independent Spirit Award: Best Supporting Male - The Namesake
  • 2008 : Stardust Best Supporting Actor Award - The Namesake
  • 2008 : IIFA Award: IIFA Best Supporting Actor - Life in a Metro

FILM[sunting | sunting sumber]

  • 1988 : Salaam Bombay
  • 1989 : Kamla Ki Maut
  • 1990 : Drishti
  • 1990 : Chanakya
  • 1991 : Ek Doctor Ki Maut
  • 1994 : Banegi Apni Baat
  • 2001 : The Warrior
  • 2001 : Kasoor
  • 2002 : Gunaah
  • 2003 : Haasil
  • 2003 : Foothpath
  • 2003 : Maqbool
  • 2004 : Shadows of Time
  • 2004 : Aan: Men at Work
  • 2004 : Charas
  • 2005 : Chocolate: Deep Dark Secrets
  • 2005 : Rog
  • 2005 : Chehraa
  • 2005 : 7 ½ Phere
  • 2006 : Yun Hota To Kya Hota
  • 2006 : The Killer
  • 2006 : Deadline: Shirf 24 Ghante
  • 2006 : Sainikudu
  • 2007 : A Mighty Heart
  • 2007 : Life in A Metro
  • 2007 : The Namesake
  • 2007 : The Darjeling Limited
  • 2007 : Apna Asmaan
  • 2007 : Aaja Nachle
  • 2007 : Partition
  • 2008 : Road to Ladakh
  • 2008 : Sunday
  • 2008 : Krazzy 4
  • 2008 : Mumbai Meri Jaan
  • 2008 : Slumdog Millionaire
  • 2008 : Chamku
  • 2008 : Dil Kabaddi
  • 2009 : Aci Factory
  • 2009 : Billu
  • 2009 : New York
  • 2009 : New York, I Love You
  • 2010 : Right Yaa Wrong
  • 2010 : Paan Singh Tomar
  • 2010 : Hisss[2]
  • 2010 : Knock Out
  • 2010 : In Treatment
  • 2011 : Saat Khoon Maaf
  • 2011 : Thank You
  • 2011 : Banker to the Poor
  • 2012 : Untitled Spider-Man Reboot
  • 2012 : Life of Pi

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)biografi Irrfan Khan dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Irrfan Khan dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Irrfan_Khan&oldid=832359"