Iridium 33

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Iridium 33

Iridium 33 iku satelit komunikasi Iridium Amérika Sarékat. Satelit iki diluncuraké saka Situs 81/23 ing Kosmodrom Baikonur ing pukul 01:36 GMT tanggal 14 September 1997, déning rokèt pangangkut Proton-K.[1][2] Ing tanggal 10 Februari 2009, pukul 16:55 GMT, satelit Kosmos-2251 Iridium 33, nyebabaké karusakan satelit loro iku.[3] NASA nglaporaké akèh uwuh antariksa sing muncul déning prastawa tabrakan iki.[4]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Wade, Mark. "Iridium". Encyclopedia Astronautica. http://www.astronautix.com/project/iridium.htm. Retrieved 2009-02-12.
  2. ^ Wade, Mark. "Proton". Encyclopedia Astronautica. http://www.astronautix.com/lvs/proton.htm. Retrieved 2009-02-12.
  3. ^ Iannotta, Becky (2009-02-11). "U.S. Satellite Destroyed in Space Collision". Space.com. http://www.space.com/news/090211-satellite-collision.html. Retrieved 2009-02-11.
  4. ^ "2 orbiting satellites collide 500 miles up". Associated Press. 2009-02-11. http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5grGfFhzFgjxK46MQHTwD1RgRUwCAD969LB802. Retrieved 2009-02-11.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iridium_33&oldid=816408"