Institut Seni Indonésia Yogyakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Institut Seni Indonésia Yogyakarta
Diadegaké 30 Mei 1984
Jenis Perguruan Tinggi Negeri
Rèktor/Dirèktur Prof. Drs. Soeprapto Soedjono, MFA, Ph.D.
Lokasi , Yogyakarta
Situs web http://www.isi.ac.id

Institut Seni Indonésia Yogyakarta utawa ISI Yogyakarta, iku salah sijining perguruan tinggi seni negeri sing kampusé ana nèng kutha Yogyakarta. Institut iki kusus nyelenggara'ake pendidikan neng bidang kesenian.
ISI Yogyakarta iki dibentuk saka gabungan Akademi Musik Indonesia (AMI), Akademi Seni Rupa Indonesia (ASRI) lan Sekolah Tinggi Seni Rupa Indonesia (STSRI).

Sajarah[sunting | sunting sumber]

ISI Yogyakarta kang arupa salah sijine akademi seni rupa kang madeg ing 15 Januari 1950 kanthi nama ASRI (Akademi Seni Rupa Indonésia) adidasar surat Kaputusan Mentri PP lan K no. 32/Kebud tanggal 15 Desember 1949. Pambukaan ASRI diresmikake ing 15 Januari 1950 déning Mentri PP lan K minangka jaman semana panjenengané, S. Mangunsarkoro ing Bangsal Kepatihan Yogyakarta, minangka ngangkat direktur kapisanan panjenengané RJ. Katamsi.ASRI kagolong dadi lembaga pendhidhikan kang sacara akademis tumuju bakal guru gambar utawa bakal seniman jroning babagan seni murni karana bidang pendhidhikan senikang diselenggarakake ing ASRI zaman iku antara liya Seni Lukis, Seni Patung, Seni Pertukangan, lan ”Redig” cekakan saka Reklame, Dekorasi, Ilustrasi Grafik, uga kasusul déninf Jurusan Guru ngambar.Direktur I ASRI R.J Katamsi kang uga mandegani madegé Akademi kasebut kang gegayutan karo panjengané Hendra,Kusnadi,Sudarso lan Trubus.Ing tanggal 4 November 1968, ASRI arubah nama dadi Sekolah Tinggi Seni Rupa Indonesia (STSRI), kathi SK Mentri Pendhidhikan lan Kebudayaan No. 0100/1968 dadi strata 1 (S1).Tanggal 23 Juli 1984 arubah nama dadi ISI Yogyakarta kang arupa gabungan antarané AMI (Akedemi Musik Indonésia) kang sadurungé ndhuweni nama SMIND (Sekolah musik Indonésia) lan ASTI (Akademi Seni Tari Indonésia) kang sadurungé ndhuweni nama Konservator Tari Indonesia.[1]

Fakultas lan Program Studi[sunting | sunting sumber]

1. Fakultas Seni Pertunjukan

2. Fakultas Seni Rupa

3. Fakultas Seni Media Rekam

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Diksi Rupa,Kanisius 2002,ISBN 979-21-0463-1, Mikke Susanto,Yogyakarta