Institut Ilmu Politik Paris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Institut d'Etudes Politiques de Paris
Institut Ilmu Politik Paris

Sciences-Po logo Sciences-Po logo

Diadegaké 1872
Direktur Richard Descoings
Dosèn 1.400 (800 kebak wekdal)
Mahasiswa 6.700 (2.200 asig)
Lokasi Paris, Perancis
Kampus Metropolitan
Situs wèb [1]

Institut Ilmu Politik Paris (basa Perancis: Institut d'Etudes Politiques de Paris), asring dipunrujuk ugi minangka Sciences Po (kaucapaken se-ahns po), inggih punika sawijining Grand Établissement wonten ing Paris, Perancis. Sciences Po kanthi tradisional sampun ndhidhik èlit politik lan diplomatik Perancis, ananging program akademikipun boten namung nyakup ilmu politik lan èkonomi, ananging ugi bab hukum, komunikasi, keuangan, bisnis, manajemen, lan jurnalisme. Kampusipun dumunung wonten ing caket Kali Seine, lan saged dipunjangkau kanthi mlampah saking Notre Dame de Paris, Panthéon, sarta Assemblée Nationale. Gedungipun awujud bangunan ingkang méwah saking abad kaping 17 lan kaping 18 ingkang dumunung wonten ing rue Saint-Guillaume lan sakanan kiringipun wonten ing VIIe arrondissement ing sisih kiwa kali kasebut.

Sajarah Sciences Po[sunting | sunting sumber]

Nama Sciences Po ngrujuk dhateng 3 lembaga ingkang béda ananging sami jangkepi:

Panerbit[sunting | sunting sumber]

[2] inggih punika sawijining badan penerbit Sciences Po. Panerbit punika nerbitaken karya - karya akademis ingkang kagayut kaliyan ilmu sosial, lan minangka panerbit Perancis ingkang misuwur wonten ing bidang kabijakan publik, hubungan internasional, sejarah politik, pamarèntah Perancis, lan èkonomi.[1] Badan punika nerbitaken 6 jurnal akademis Perancis wonten ilmu-ilmu sosial sarta kagungan 900 irah - irahan wonten ing katalogipun, kanthi 30 irah - irahan ènggal dipuntambahaken saben taunipun.

Dosèn lan alumni kondhang[sunting | sunting sumber]

Alumni lan bekas staf Sciences Po ngliputi 28 kepala negara utawi pamarèntahan, mliginipun 3 presiden Perancis ing jaman rumiyin ugi sakmenika, 13 perdana menteri Perancis jaman rumiyin lan sakmenika, 12 kepala negara utawi pamarèntahan jaman rumiyin lan sakmenika, lan satunggaling mantan Sekretaris Jenderal PBB. Mèh saben politikus utawi diplomat Perancis naté sinau wonten ing Sciences Po wiwit sekolah punika dipunbangun. Éwadéné mekaten, sekolah punika ugi ndhidhik 14 CEO ingkang taksih njabat sakmenika saking 40 parusahan paling ageng ing Perancis. Para lulusan Sciences Po biasanipun dipunsebut Sciences Po ananging saged ugi dipunsebut minangka sciences-potistes utawi sciences-potiches. Sapérangan mahasiswa Perancis nglajengaken studinipun wonten ing Sekolah Administrasi Nasional (École nationale d'administration - ENA), ingkang asring dipunanggep minangka langkah pendidikan wajib sadèrèngipun nindakaken dinas wonten ing politik utawi diplomasi Perancis.[3]

Catatan[sunting | sunting sumber]

  1. ^  “Sciences Po 1945-1979” Centre d’histoire de Sciences Po
  2. ^  “Sciences Po 1945-1979” Centre d’histoire de Sciences Po
  3. ^  “Sciences Po 1945-1979” Centre d’histoire de Sciences Po
  4. ^  "LSE: A History of the London School of Economics and Political Science, 1895-1995", Oxford University Press, 1 Juni 1995.
  5. ^  "Consolidation de L'autonomie de Sciences Po" Sénat, 1996.
  6. ^  "Le statut juridique de Sciences Po: la dualité FNSP et IEP de Paris" Centre d’histoire de Sciences Po
  7. ^  “Sciences Po Paris Overview: Introducing Sciences Po” Situs Sciences Po, 2001.
  8. ^  “Sciences Po Paris Overview: Introducing Sciences Po” Sciences Po Website, 2001.
  9. ^  "IBSS Boosts Coverage of French Social Science Journals", IBSS, 2005.
  10. ^  "Presses de Sciences Po", Sciences Po Website, October 21, 2004.
  11. ^  "Columbia University, LSE and Sciences Po launch Global Public Policy Network", PRNewsWire, September 19, 2005.
  12. ^  "Sciences Po’s Joint Degrees", Association of Professional Schools of International Affairs, 21 Oktober 2004.
  13. ^  "Sciences Po ― an elite institution's introspection on its power, position and worth in French society" NYU Department of Journalism, 9 September 2003.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]