Instagram

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Instagram

Instagram yaiku aplikasi bagi-bagi foto kang nggawe panganggone bisa njupuk foto, ngedit filter digital, lan mbagekake menyang macem-macem jejaring sosial, kelebu duweke Instagram dhewe.[1] salah sijining fitur kang unik ing instgram yaiku ngetok foto dadi kotak, saengga ketoke kaya saka kamera Kodak Instamatic lan Polaroid.[1] Iki beda karo karo rasio 4:3 kang umum digunakake dening kamera biasane.[1]

Instagram kang digunakake ing iPhone, iPad utawa iPod Touch versi apa wae karo sistem operasi iOS 3.1.2 utawa kang anyar lan tilpun kamera Android apawae karo sistem operasi 2.2 utawa kang paling anyar. Aplikasi iki nyebar mawi Apple App Store ln Google Play.[2]

Ing tanggal 9 April 2012, diumumake dene Facebook sarujuk njupuk Instagram regane kira-kira $1 miliar.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Burbn, Inc.[sunting | sunting sumber]

Ngadeg rikala tahun 2012 perusahaan Burn, Inc., kuwi salah sawijining teknologi startup kang mung khusus ing pangembangan aplikasi kanggo tilpun tangan.[3] wiwitane Burn, Inc. dhewe luwih akeh fokus ing HTML5 mobile, nanging kaloro CEO, Kevin Systrom lan uga Mike Krieger, mutusake supaya uwih fokus marang siji perkawis siji wae.[3] Sawise seminggu dheweke kaloron njajal kanggi nggawe ide anyae kang sae, pungkasane dheweke nggawe salah sawijining model pisanan saka Burbn, nanging ing jeronr isih ana perangan kang durung dadi.[3] Versi Burbn kang paling pungkasan, aplikasi kang wis bisa digunakake mawi iPhone, kang isine akeh fitur kang bisa digunakake.[3] Kanggo Kevin Systrom lan Mike Krieger kanggo ngurangi fitur-fitur kang wis ana lan miwiti saka pisanan, nanging pungkasane dheweke kaloron mung fokus marang bagian foto, komentar lan uga kabisan kanggi nyenengi foto.[3] Lha kuwi kang pungkasane dadi Instagram.[3]

Jeneng Instagram[sunting | sunting sumber]

Tembung Instagram asale saka tembung "Insta" lan "Gram".[4] Insta asale saka tembung instan, kaya kamera polaroid kang rikala jamane luwih misuwur diarani foto instan. Instagram uga bisa ngetokake foto-foto mawi instan kaya polaroid.[4] Lajeng tembung gram asale saka tembung telegram, kang fungsine kanggo ngirimake kabar marang wong liya kang cepet.[4] Padha karo instagra, kang bisa ngunggah foto lan nggunakake jaringan internet, saengga informasi kang pengen diaturake bisa ditampa panganggo internet, saengga informasi bisa ditampa cepet.[4] Merga kuwi Instagram asale saka tembung instan-telegram.[4]

Fitur-fitur Instagram[sunting | sunting sumber]

Pandherek[sunting | sunting sumber]

Sistem sosial ing jerone Instagram yaiku mawi dadi pandherek akun panganggo liya, utawa duwe pandherek Instagram.[4] Saka kuwi komunikasi antawise panganggo Instagram dhewe bisa kedadean karo ngewenehi tanda seneng lan uga ngomentari foto-foto kang wis diunggah dening panganggo liya.[4] Panderek uga bisa dadi salah sawijining perangan kang penting, cacahe tanda seneng saka pandherek bisa ngaruhi apa foto kasebut bisa dadi foto kang misuwur apa ora.[4]

Ngunggah Foto[sunting | sunting sumber]

Kautaman saka Instagram yaiku kanggo ngunggah lan mbagekake foto-foto marang panganggo liyane.[5] foto kang arep diunggah bisa saka kamera iDevoce utawa foto-foto kang ana ing album foto ing iDevice kasebut.[5]

Kamera[sunting | sunting sumber]

Foto kang wis dijupuk mawi aplikasi Instagram bisa disimpen ing jero iDevoce kasebut.[5] Panggone kamera mawi Instagram uga bisa langsung nggunakake efek-efek kang ana, kanggo ngatur werna saka foto kang dikarepake dening panganggone.[5] Ana uga efek kamera tilt-shift kang fungsine iku nggawe fokus foto ing salah sawijining titik.[5] Sawise foto dijupuk mawi kamera ing instagram, foto kasebut uga bisa diputer miturut karebe para panganggone.[5] Foto-foto kang bakal diunggal mawi Instagram ora ana wates cacahe, nanging instagram duwe watesan ukuran gedhene gambar.[5] Ukuran kang dianggo ing Instagram rasione 3:2 utawa namung kang wujude kotak. Para panganggo mung bisa ngunggah foto mawi format kuwi, utawa kudu nyunting ndisik foto kasebut supaya padha karo format kang wis ana.[5] Sawise para panganggo milih salah sawijining fotokanggo diunggah ing Instagram, mula panganggo bakal digawa menyang kaca sabanjure kanggo nyunting foto kasebut.[5]

Asile Foto Instagram[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Pengertian Instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  2. ^ a b (id)[hhttp://www.belajarkomputer.org/tag/pengertian-instagram Instagram] (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  3. ^ a b c d e f (id)Pendiri Instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  4. ^ a b c d e f g h (id)gabungkan instagram dengan twitter (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
  5. ^ a b c d e f g h i (id)cara pakai instagram (dipunundhuh tanggal 14 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Instagram&oldid=836177"