Insèktisida

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Insèktisida inggih menika bahan-bahan kimia asifat racun ingkang dipunginakaken kanggé mejahi srangga utawi nebihaken taneman saking bangsa srangga.[1] Insèktisida saged mangaruhi patuwuhan, pangrembakan, solah bawa, tangkar-tumangkar, kaséhatan, sistem hormon, sistem pancernaan, sarta aktivitas biologis sanèsipun dumugi patinipun srangga pangganggu tetaneman[2] Insèktisida kalebet salah satunggiling jinis pèstisida.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Heller, JL (2010) "Insecticide Poisoning" Medline Plus http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002832.htm. Retrieved 06-07-2011
  2. ^ Kardinan. 2002. Pestisida Nabati Ramuan dan Aplikasi. Jakarta: Penebar Swadaya.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Insèktisida&oldid=879363"