Ingkling

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ingkling yaiku dolanan bocah kang ana ing daerah Jawa Tengah, Ngayogyakarta,Jawa Wetan lan Jawa Kulon. Ing Jawa Kulon ingkling kasebut Sundamada. Dolanan ingkling nglakokake kanggo cara, kapisanan gawe gambar ing lemah bentuke kothak bentuk tandha plus, banjur sakwise kuwi bocah-bocah golek urutan sapa kang entuk jatah dolanan kang kapisanan, biyasane padha hompimpa utawa pingsut, sakwise nemtokake giliran, bocah-bocah padha nggolek krewek utawa watu kang dianggo alate dolanan, rampung entuk krewek utawa watu, bocah-bocah banjur nguncalke krewek utawa watu kuwi ana ing kothak kang uwis kagambar ing lemah, kothak kang ketiban krewek utawa watu aturane ora bisa dilumpati, bocah-bocah nek arep miwiti mlumpat nganggo sikil siji, utawa sikil kang digunakake mung sing sebelah wae.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ingkling&oldid=833707"