Ing ngarsa sung tuladha, ing madya mangun karsa, tut wuri andayani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Paribasan Ing ngarsa sung tuladha, ing madya mangun karsa, tut wuri andayani iku tegesé yaiku mènèhi conto ing ngarep, mènèhi semangat ing tengah lan mènèhi daya kakuwatan saka mburi.

Paribasan iki semboyané para guru. Guru sabeciké kudu nglakokaké paribasan iki.