Indomie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Resmi Indomie

Indomie iku merek prodhuk mi instan kang misuwur banget ing Indonesia. Indomie diprodhuksi dening PT. Indofood CBP Sukses Makmur Tbk. Produk paling sukses saka parusahaan duwéké Sudono Salim iki mulai dibabarake menyang pasar wiwit taun 1972. Saliyane didol ing Indonesia, Indomie uga didol nganti tekang mancanagara, antara liya ing Amerika Serikat, Australia, pirang-pirang negara ing Asia lan Afrika, sarta negara-negara ing Eropa, mula iku Indomie minangka salah sawijining prodhuk asli Indonesia kang bisa nembus pasar internasional. Ing Indonesia, sesebutan "Indomie" wis umum dadi istilah generik kang ngrujuk menyang mi instan.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Mie instan ditepangake marang masyarakat Indonesia wiwit taun 1969. Nalika iku akeh kang wangun-wangun yen mi instan bisa didadekake salah siji bahan panganan pokok. Ananging, amarga rega mie instan iku regane relatif bisa dijangkau dening masyarakat, gampang disajekaké lan awet, saya suwe Indomie bisa katrima dening mayarakat Indonesia.

Prodhuk Indomie kang pisanan ditepangake yaiku Indomie Kuah Rasa Kaldu Ayam kang nalika iku mathuk karo selera ilat masyarakat Indonesia. Banjur ing taun 1982, payune prodhuk Indomie munggah signifikan banget dibuktikake kanthi metune jinis Indomie Kuah Rasa Kari Ayam. Puncake ing taun 1983, Produk Indomie disenengi dening masyarakat Indonesia kanthi cara metune jinis Indomie Mi Goreng. [1]

Prodhuk Indomie[sunting | sunting sumber]

  • Indomie Goreng (Fried Noodles)
Produk paling misuwur saka brand Indomie, Indomie Goreng pisanan kababarke ing taun 1982 lan wis nganti tekan pirang-pirang negara, kayata Amerika Serikat, Australia, Inggris, Timur Tengah lan China. Indomie goreng iku dheweké kaperang dadi enem, yaiku Mie Goreng Spesial Plus, Mie Goreng Spesial, Mie Goreng Pedas, Mie Goreng Rasa. Ayam, Mie Goreng Rasa Sate, Mie Goreng Rasa Rendang, Mie Goreng Rasa Cabe Ijo.[2]
  • Indomie Kuah
Indomie kuah iku salah siji jinis Indomie kang rasané khusus kajupuk saka bumbu-bumbu panganan khas Indonesia. Cinampuran antarane mi, duduh lan bumbu otentik panganan khas Indonesia, lan mathuk didhahar nalika udan utawa hawane adhem. Jinis Indomie Kuah yaiku Indomie rasa ayam bawang, Mie rasa kaldu ayam, mie rasa kari ayam dengan bumbu kari, mie kari ayam dengan bawang goreng, mie rasa soto spesial, mie rasa kaldu udang, mie rasa bakso sapi, mie rasa sop ayam, mie rasa soto mie, lan mie rasa ayam spesial.[3]

Pahargaan[sunting | sunting sumber]

2001 - 2010[4]

Top Brand Award 2010 – Indomie, Outstanding Achievement in Building the Top Brand: Most Powerful Distribution Performance 2009–Indomie, The Most Powerful Distribution Performance
Top Brand Award 2009 – Indomie, Outstanding Achievement in Building the Top Brand: Most Powerful Distribution Performance 2009 – Indomie, The Most Powerful Distribution Performance; The Most Powerful Distribution Performance 2009 - Indomie, The Most Powerful Brand Index; Indonesia Best Brand Award 2009 – Indomie, Platinum Brand Award, Achievement of Indonesian Best Brand Award for 7 Consecutive Years (2003-2009); Indonesian Customer Satisfaction Award 2009 – Indomie, Diamond Award, The Best in Achieving Total Customer Satisfaction for 9 Years (2001-2009); The Most Impactful Brand Activation 2009 – Indomie Jingle Dare, The Most Interactive Road Show Activation; Indonesia Best Packaging Award 2009 – Indomie Rasa Soto Betawi, First Place of The Most Environment-Friendly Packaging, The Most User-Friendly Packaging and The Safest Packaging
Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonesia Best Brand Award (IBBA); Superbrands; Top Brand; Indonesia Best Packaging Award (As The Most Safety Indonesia Best Packaging); Indonesia Best Packaging Award (As Best of The Best Indonesia Best Packaging); The Most Powerful Distribution Performance; The Most Effective Ad
Top Brand; Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonesia Best Brand Award (IBBA); Anugerah Asli Produk Indonesia (AAPI); The Most Powerful Distribution Performance

Superbrands; Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonesia Best Brand Award (IBBA); Indonesia Customer Loyalty Award; The Most Powerful Distribution Performance; Anugerah Asli Produk Indonesia (AAPI)

Guinness World of Record – The Largest Pack of Instant Noodles; Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonesia Best Brand Award (IBBA); Indonesia Customer Loyalty Award; Packaging Consumer Branding Award (Gold)
Superbrands; The Best Local Brand; Food, Tobacco & Restaurant; Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonesia Best Brand Award (IBBA); Top Brand for Kids
Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); Indonesia Best Brand Award (IBBA)
Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA)
Indonesia Customer Satisfaction Award (ICSA); The Most Valuable Brands

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com History (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com Indomie Goreng (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  3. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com Indomie kuah (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  4. ^ (Basa Indonésia)www.indomie.com Awards (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Indomie&oldid=837850"