Imelda Marcos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar Imelda Marcos

Imelda Marcos inggih menika salah setunggalipun tiyang wadon saking Filipina.[1] asma aslinipun Imelda Romualdes.[1]. Dipuntambahi Marcos amargi garwanipun Ferdinand Marcos.[2] Ferdinand Marcos inggih menika tiyang ingkang nate mikul jabatan presiden ing Filipina.[2] panjenenganipun Miyos tanggal 21 Mei 1928.[3]. Asma Bapakipun inggih menika Orestes lan Ibunipun Remedios Trinidad utawi asring dipuntimbali Medy.[3] tanggal 6 April 1954 Imelda pisanan pepanggihan kaliyan Ferdinand Marcos.[1] Boten dangu, namung 11 dinten sasampun piyambakipun pepanggihan, Imelda purun nandhatangani surat nikah ingkang dipunbeta Ferdinan Marcos.[2] Wekdal menika Imelda dereng ngertos menawi Ferdinand sejatose sampun gadhah garwa, asmanipun Carmen Ortega lan sampun gadhah putra tiga.[4]

Ferdinand Marcos kapilih dados Presiden Filipina ing tahun 1965.[5] Imelda dados Ibu negara ingkang paling nem ing sejarah Filipina.[5] tanggal 30 Desember 1965 piyambakipun mlebet istana Malacanang.[5] rikala kepemimpinanipun marcos ingkang kapisan, Imelda boten tumut perkawis pamarintahan.[5] Panjenenganipun arang sesorah, arang tindhak piyambakan, Imelda langkung asring nata dekorasi istana utawi nggantosi menu dhaharan ing pesta kepresidenan.[5] wonten ing tahun-tahuun pisanan imelda dados ibu negara, panjenengane wigati sanget marang pamanggih tiyang sanes utaminipun pamanggih garwanipun.[5] Imelda ugi ngatos-atos citranipun ing dunia politik.[6]

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 24)
  2. ^ a b c (id)Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 25)
  3. ^ a b (id)Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 21)
  4. ^ (id)Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 26)
  5. ^ a b c d e f (id)Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 28)
  6. ^ (id)Syaelendra. Seri Wanita Legendaris Paling Berpengaruh di Dunia. Penerbit :Cipta Media Binanusa (kaca 29)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Imelda_Marcos&oldid=830227"