Idola Cilik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Idola Cilik
logo
Logo Idola Cilik
Format Acara realitas
Pranata cara Okky Lukman
Ayu Dewi (2012-saiki)
Juri Ira Maya Sopha
Winda Viska Ria
Indra Perdana Sinaga (2012-saiki)
Raffi Ahmad (2012-sekarang)
Akhdiyat Duta Modjo (2008-2010)
Dave Hendrik (2008-2010)
Negara Indonésia
Gunggung musim 4
Gunggung épisode variasi
Prodhuksi
Produser eksekutif Maria E. Febriyani (2008-2010)
Jahja Immanuel Riyanto (2012-saiki)
Produser Winny Rosalina dan Erry Sumaryadi (2008-2010)
Willhelm Tetelepta (2012-saiki)
Durasi 60-240 menit
Siaran
Saluran asli RCTI
Format gambar 480i (SDTV)
Format audio Stereo
Tayang perdhana 25 Februari 2008 – sekarang

Idola Cilik yakuwi ajang pencarian penyanyi cilik kang disiaraké dening RCTI nalika taun 2008. Idola Cilik kuwi kontes nembang paling gedhe sawisé Indonésian Idol ning RCTI.

Kabehané Kontestan Idola Cilik kang wis diseleksi bakal dikarantina ning asrama lan diwnehi pelatihan-pelatihan kayata koreografi, olah vokal, perfomance, personality lan tata busana. Kabehané kontestan Idola Cilik kang wis diseleksi nggal mingguné bakal diadu nalika Pentas Idola Cilik. Penampilan para kontestan bakal dikomentari dening para komentator, Ira Maya Sopha, Winda Viska Ria, Duta Sheila on 7, lan Dave Hendrik. Dukungan murni kuw asalé saka SMS pemirsa.

Sistem[sunting | sunting sumber]

Sistem pemilihan Idola Cilik kuwi kanthi cara voting SMS lan cara sistem rapor. Voting paling sithik bakal tinggal kelas utawa kudu tereliminasi. Ning babak Pentas Idola Cilik (semi final), peserta sing votingé paling sithik olih bintang abang, lan bakalan tersisih lan gagal nglanjutaké maring babak final. Sawetara kuwi babak Pentas Idola Cilik, ana lima nganti rong bocah sing olih voting sithik bakal olih rapor abang, sing liyané ora.

Pengisi Acara[sunting | sunting sumber]

Pambawa Acara[sunting | sunting sumber]

Taun Musim Host
2008
Idola Cilik Musim Pertama
Okky Lukman
2008-2009
Idola Cilik Musim Kaloro
2009-2010
Idola Cilik Musim Katelu
2012-2013
Idola Cilik Musim Keempat
Okky Lukman

Juri[sunting | sunting sumber]

Taun Musim Ketua Juri Juri (2) Juri (3) Juri (4)
2008
Idola Cilik Musim Pertama
Ira Maya Sopha
Winda Viska Ria
Duta Sheila on 7
Dave Hendrik
2008-2009
Idola Cilik Musim Kedua
2009-2010
Idola Cilik Musim Ketiga
2012-2013
Idola Cilik Musim Keempat
Raffi Ahmad
Adi Bing Slamet
Indra Perdana Sinaga

Pamenang[sunting | sunting sumber]

Taun Musim Pemenang Tempat Kaping Loro
2008 Idola Cilik Musim Pisanan Kiki Angel
2008-2009 Idola Cilik Musim Kaloro Debo Patton
2009-2010 Idola Cilik Musim Katelu Lintar Rio
2012-2013 Idola Cilik Musim Kapapat Cindai Novi

Rintisan Tiap Musim[sunting | sunting sumber]

Idola Cilik
Peserta Idola Cilik
(dengan tanggal tinggal kelas)
Musim Pertama (2008)
Kiki Pemenang
Angel 20 Juli
Gabriel 6 Juli
Zahra 29 Juni
Dayat 15 Juni
Goldi 8 Juni
Siti 1 Juni
Sivia 25 Mei
Septian 18 Mei
Sila 11 Mei
Irva 4 Mei
Ify 27 April
Sion 20 April
Riko 13 April
Iyan 6 April
Osa 30 Maret
Musim Kedua (2008-2009)
Debo Pemenang
Patton 28 Maret
Rahmi 15 Maret
Obiet 8 Maret
Oik 1 Maret
Cakka 22 Februari
Abner 8 Februari
Irsyad 1 Februari
Agni 25 Januari
Olin 18 Januari
Cahya 11 Januari
Bastian 4 Januari
Ourel 28 Desember
Gita 21 Desember
Musim Ketiga (2009-2010)
Lintar Pemenang
Rio 24 April
Alvin 11 April
Nova 4 April
Ozy 28 Maret
Nyopon 14 Maret
Dea 7 Maret
Daud 28 Februari
Olivia 21 Februari
Deva 14 Februari
Ray 7 Februari
Zevana 31 Januari
Keke 24 Januari
Rizky 17 Januari
Musim Keempat (2012-2013)
Bagas
Cindai
Difa
Novi
Chelsea
Angel 9 Maret
Gilang 2 Maret
Dinda 23 Februari
Salma 16 Februari
Ivan 10 Februari
Fatah 3 Februari
Josia 27 Januari
Oca 20 Januari
Marsha 13 Januari
Rafli 13 Januari

Idola Cilik 1 (2008)[sunting | sunting sumber]

Idola Cilik 2 (2008-2009)[sunting | sunting sumber]

Idola Cilik 3 (2009-2010)[sunting | sunting sumber]

Idola Cilik 4 (2012-2013)[sunting | sunting sumber]

Pentas Liyané[sunting | sunting sumber]

Idola Cilik 2008[sunting | sunting sumber]

Acara iki nampilaké seleb cilik lan kaluwarga seleb kang diputer nalika dina Minggu. Amarga ana Pentas Idola Cilik ning dina kasebut, mula jadwal tayang Idola Cilik Seleb dipindahaké dadi nggal dina Setu.

Idola Cilik Duo[sunting | sunting sumber]

Acara iki nampilaké duet watarané Idola Cilik kang wis tinggal kelas lan Idola Cilik seleb sing juwara utawa sing ora.

Panghargaan[sunting | sunting sumber]

Taun Award Kategori Kasil
2009 Panasonic Awards 2009 Program Anak Menang
2010 Panasonic Gobel Awards 2010 Program Anak Menang
2011 Panasonic Gobel Awards 2011 Program Anak Menang

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Idola Cilik Cithakan:Finalis Idola Cilik

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Idola_Cilik&oldid=843427"