Ibu Kita Kartini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
R.A. Kartini

Repro negatif potret Raden Ajeng Kartini (foto 1890-an)
Lair 21 April 1879
Flag of Belanda Jepara, Jawa Tengah, Hindia Belanda
Tilar donya 17 September 1904 (umur 25)
Flag of Belanda Rembang, Jawa Tengah, Hindia Belanda
Jeneng liya Raden Ayu Kartini
Dikawruhi amarga Emansipasi wanita
Agama Islam
Garwa R.M.A.A. Singgih Djojo Adhiningrat

Raden Adjeng Kartini (lair ing Jepara, Jawa Tengah, 21 April 1879 – tilar donya ing Rembang, Jawa Tengah, 17 September 1904 kanthi umur25 taun) utawi langkung tinepang kanthi sebutan Raden Ayu Kartini punika, satunggiling lagu wajib utawi lagu nasional ing negari Indonésia, ingkang karipta déning Wage Rudolf Soepratman. Lagu punika minangka pakurmatan dhumateng semangat R.A. Kartini ingkang merjuangaken nasib kaum wanita ingkang wekdal semanten taksih kinungkung déning adat istiadat féodhal. Lagu punika utaminipun dipun tembangaken sacara sesarengan wonten ing pèngetan Dinten Kartini, saben tanggal 21 April.

Tèks[sunting | sunting sumber]

Basa Indonésia Alih basa
Ibu kita Kartini, putri sejati
Ibu kita Kartini, putri sejati
Putri Indonesia, harum namanya Putri Indonésia, arum asmanipun
Ibu kita Kartini, pendekar bangsa
Ibu kita Kartini, pandhékar bangsa
Pendekar kaumnya untuk merdeka Pandhékar kaumipun, kanggé kamardikan
Wahai ibu kita Kartini
Dhuh ibu kita Kartini
putri yang mulia
putri kang minulya
Sungguh besar cita-citanya
Luhur sanget panggayuhipun
bagi Indonesia tumrap Indonésia

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ibu_Kita_Kartini&oldid=877744"