ITunes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
iTunes
iTunes
iTunes icon
screenshot
iTunes 10 di Mac OS X
Pangembang Apple Inc.
Rilis pisanan 9 Januari 2001
Versi rilis terbaru 5.1.2 / 12.december 2011
Sistem operasi Mac OS X, Microsoft Windows
Ukuran gambar ~75 MB (bervariasi menurut OS)[1]
Basa 19 bahasa[2]
Jenis Pemutar media
Lisènsi Perangkat gratis tak bebas
Situs web www.apple.com/itunes

iTunes yaiku sawijining piranti alus saka Apple Computer kang bisa muter, ngorganisasi lan tuku lagu (saka iTunes Store).[3] Piranti lunak iki ana ing versi kang bisa dijalanake migunakake sistem operasi Mac OS X, Windows 2000, XP lan Vista.[3] Versi iTunes kang sadurungé uga bisa dijalanaké ana ing Mac OS 9 nanging saiki Apple wis ora nyediakaké manèh.[3] Piranti iki wis duwe reputasi merga gampang olehe nganggo lan organisasi lagune kang apik.[3] Sadurungé metu iTunes, sawijining perusahaan piranti alus Casady & Greene wis bisa gawé sawijining piranti pamuter lagu kang dijenengi SoundJam MP.[3] Apple banjur nuku piranti kuwi saka Casady & Greene lan sekaligus ngawa programmer cacahe saka perusahaan mau kanggo nyiptake iTunes.[3] Versi iTunes kang pisanan bisa didelok meh padha karo SoundJam MP mung ditambah dengan kemampuan kanggo ngrekam lagu menyang CD lan saperangan owah-owahan penampilane.[3] Kanggo versi sabanjure Apple wis miwiti nambahake fitur-fitur liyane.[3]

Fitur[sunting | sunting sumber]

iTunes duwé fitur kang mungkinake panganggoné kanggo ngorganisasi, ngowahi informasi lan ngrekam lagu saka CD.[1] Saliyané kuwi iTunes uga bisa ngirim lagu menyang perangkat pemutar lagu, iPod, lan uga tuku lagu saka iTunes Store migunakake layanan internet.[1] Salah siji fitur iTunes kang apik yaiku kemampuane kanggo gawe Smart Playlist kang muwujudake sawijining playlist kang bisa ngubah isine nalika panganggo nglakokake manipulasi marang lagu kang ana ing koleksine.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d iTunes 10.3.1, iTunes 10.3.1 installer file sizes.
  2. ^ iTunes 10.3.1, The 19 supported languages that iTunes is available in.
  3. ^ a b c d e f g h (en)Situs resmi iTunes
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ITunes&oldid=832664"