Hyorin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hyorin
Lair 11 Januari 1991 (umur 23)
Asal Incheon, Korèa Kidul
Génré Pop, R&B, hip hop, dance
Label Starship Entertainment
Hyorin
Hangeul 김효정
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Gim Hyo Jeong
McCune–Reischauer Kim Hyo Chǒng
Jeneng panggung
Hangeul 효린
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Hyorin
McCune–Reischauer Hyorin

Kim Hyo Jung (Hangul: 김효정), lair 11 Januari 1991, luwih dikenal kanthi jeneng panggung Hyorin (Hangul: 효린) yaiku idol saking Korea Kidul, Dhéwéké bisa nembang lan main pilm, nanging luwih dikenal minangka leader utawa kang mandegani, vokalis utama, penari boyband Sistar.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Hyorin lair surya kaping 11 Januari 1991 ing Incheon, Korèa Kidul. Cilikané nalika isih bayi, dhéwéké lemah banget.

Maret 2011, Nalika Hyorin dadi tamu ing acara TV Korèa Strong Heart, dhéwéké ngendika yen dhéwéké lair prematur kanthi bobot 4.2kg. Nalika ibuké ngandhut, ana banyu kang mlebu ing wetenge Hyorin, kuwi kang njalari dheweke lair prematur. Manahé rusak amarga empedu ora bisa disalurke lumantar usus, pungkasané dheweke dioperasi, senajan peluang kanggo urip mung cilik, pungkasané Hyorin bisa tahan nganti 10 jam.

Setaun sakwisé kuwi, dhéwéké didiagnosis Intussusception lan dioperasi.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Taun 2010 Hyorin debut bareng Sistar, kanthi tembang "Push Push".[2]

Wiwitané taun 2011, Hyorin lan Bora manggung minangka sub-group Sistar19 kanthi tembang "Ma Boy".[3] Hyorin tampil ing variety show "Immortal Song 2" saka Juni tekan Sèptèmber ing taun kuwi.[4] Ing episode Pilot, jalaran vokalé kang apik dhéwéké oleh pemenang utama. Jalaran suarané lan penampilan ing panggung kang apik, dhéwéké diarani Beyoncé dening penyanyi-penyanyi Korèan.

Filmography[sunting | sunting sumber]

Penampilan ing Tv[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-Irahan Paraga
2010 Bouquet Ep 19 Awake Dhéwé
2011 Strong Heart Ep 67 Awake Dhéwé
2011 Running Man Ep 75 Herself[5]
2012 Pit-a-Pat Shake Awake Dhéwé
2012 Running Man Ep 95 Awake Dhéwé

Drama TV[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-Irahan Paraga
2012 Dream High Season 2 Nana

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Infancy. Allkpop.com (2011-03-15). Retrieved on 2012-07-24.
  2. ^ Debut. Allkpop.com (2010-06-04). Retrieved on 2012-07-17.
  3. ^ 전설 및 아이돌가수 | 자유 선언 토요일KBS》. 2011-06-18 확인.
  4. ^ Hyorin sheds tears after her last ‘Immortal Song 2′ performance. Allkpop.com (2011-09-11). Retrieved on 2012-07-24.
  5. ^ Running Man. Allkpop.com. Retrieved on 2012-07-24.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Sistar Cithakan:Starship Entertainment

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hyorin&oldid=863116"