Hyalinobatrachium pellucidum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hyalinobatrachium pellucidum
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Amphibia
ordo: Anura
kulawarga: Centrolenidae
Genus: Hyalinobatrachium
Species: H. pellucidum
Jeneng binomial
Hyalinobatrachium pellucidum
(Lynch & Duellman, 1973)

Hyalinobatrachium pellucidum utawa kang sinebut Kodhok Transparan, uga sinebut minangka kodhok kaca utawa kristal bisa ddeleng lumantar daginge kang transparan. Kodhok jinis iki ora anyar, nanging terancam punah.[1]

Kulite yaiku jinis Pellucidum Hyalinobatrachium kang bentuke transparan mula bisa dideleng organ-organ nalika malik awake.[1] Jinis amfibi gedhene luwih cilik saka kuku driji lan kulite transparan mula organ jerone katon saka njaba. Satwa ik kagolong satwa kang terancam punah.[1]

Habitat[sunting | sunting sumber]

Panggonan urip kodhok jinis Pellucidum Hyalinobatrachium ysiku pegunungan lembab tropis lan subtropis utawa kali.[2] Kodhok transparan iki terancam punah amarga ilange habitat lingkungan asline, senajan program-program perlindungan kanggo njaga spesies iki tansah ditindakake.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en) Hyalinobatrachium pellucidum Coloma, L.A., Ron, S. & Cisneros-HerediaDiundhuh tanggal 12 Juni 2010
  2. ^ a b (en) Lewis SmithDiundhuh tanggal 11 Juni 2010