Huang Hsien-fan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Huang Hsien-fan
Asma lair Gan Jin-ying(甘錦英/甘锦英)
Lair 13 November 1899
China Qing Dynasty Flag 1889.svg Fusui,Guangxi, Cina
Séda 18 Januari 1982(yuswa 83 taun)
Flag of the People's Republic of China.svgGuilin,Guangxi, Cina
Warga nagara Flag of the People's Republic of China.svg Republik Rakyat Cina
Bidang Sajarah, antropolog
Palatihan Univèrsitas Normal Beijing(1926-1935), Univèrsitas Tokyo(1935-1937)
Aliran Textology
Karya misuwur Positivisme
Sajarah Cina
Sajarah Zhuang
Penghargaan Kelas Ilmu Sosial penghargaan tertinggi Cina(1990)

Huang Hsien-fan (Aksara Tionghoa tradhisional: 黄現璠;Aksara Tionghoa prasaja: 黄现璠; Hanyu Pinyin:Huáng Xiànfán) (13 November 189918 Januari 1982) punika ahli sajarah lan antropologis Republik Rakyat Cina. Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun "Sajarah Zhuang". Amargi karyanipun puniki, panjenenganipun asring dipunanggep minangka "Bapak Sajarah Zhuang"( Mandarin:壯族史學之父/壮族史学之父).[1]

Kagesangan[sunting | sunting sumber]

Dipunwiyosaken ing Fusui, Guangxi tanggal 13 November 1899. Ing taun 1922, panjenenganipun mlebet Nanning Boarding Institute nyinaoni kabudayan Cina(1922-1926). Ing taun 1926, panjenenganipun mlebet Univèrsitas Normal Beijing nyinaoni sajarah Cina(1926-1935). Ing taun 1935, panjenenganipun mlebet Univèrsitas Tokyo nyinaoni sajarah Jepang(1935-1937). Pernah menjabat sebagai Profésor sajarah Univèrsitas Sun Yat-sen periode 19411942. Pernah menjabat sebagai Profésor sajarah lan antropolog Univèrsitas Guangxi periode 19431953. Pernah menjabat sebagai Profésor sajarah lan antropolog Institute Normal Guangxi periode 19541982.[2]

Karya[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • (zh)

«ZHONG GUO REN MING DA CI DIAN»,Published by Shanghai Lexicographical Publishing House,1992.Page 1861.

  • (ja)«Dictionary of Modern Chinese Names»,Published by Japanese Kazankai Foundation,19661972,1982 and 1986 edition.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (zh) "Bapak Sajarah Zhuang"-www.mz.china.com.cn/[1]
  2. ^ (zh) antropologis Cina:Huang Hsien-fan. www.china.com.cn/[2]
  3. ^ (zh) Sajarah Zhuang [3]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  • (zh)

ahli sajarah Cina:Huang Hsien-fan[4]

  • (zh)

Profésor sajarah Zhuang:Huang Hsien-fan(世界大学网 >> 大师)[5]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Huang_Hsien-fan&oldid=821468"