Hotel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hotel Mirage ing Las Vegas.

Hotél tegesé papan kang ndhuweni mupangat kanggo nampung wong kang teka ing sawijiné dhaérah utawa wewangunan kang nyedhiani pondokan, panganan lan ombénan kanggo umum.[1] Hotél kang kapisanan pancen diciptaké kanggo nglayani masyarakat.[1].Hotel asal-usulé didelemg saka dasanama asalé saka tembung hostel, tembung iki kalebu basa Prancis kuno.[1].Sajarah Hotel madeg wiwit akhir abad 17.[1]

Hotél uga kagolong wewangunan kang nduweni akéh kamar kanggo diséwaké kanggo nginep.[2] Ing hotél uga ana restoran lan ana uga kang nyéwakaké gedhung kanggo pertemuan, kanggo nganténan lan kanggo rapat. [2]Hotel kalebu salah sawijining wujud akomodasi kang dadi pangkopenan kanthi cara komersial, disediaké kanggo sapa waé kang kepengin entuk pelayanan, kepengin nginep, mangan lan ngombé kanthi cara mbayar. [2] Hotel apung kalebu hotél nanging panginepan iki lokasiné ing pinggir kali, terusan utawa segara.[2] Hotel apung yaiku hotél kang ana ing ndhuwur kapal laut.[2] Hotel apung bisa pindhah-pindhah enggon awit ana ing ndhuwur kapal. [2]

Jinising[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)businessdictionary.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hotel&oldid=830200"