Homo erectus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Homo erectus
Temporal range: PliocenePleistocene
Homo erectus, Natural History Museum, Ann Arbor, Michigan
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Primates
kulawarga: Hominidae
Genus: Homo
Species: H. erectus
Jeneng binomial
Homo erectus
(Dubois, 1892)
Sinonim

Pithecanthropus erectus
Sinanthropus pekinensis
Javanthropus soloensis
Meganthropus paleojavanicus

Homo erectus iku salah spesies siji jinis hominide sing pisanan ditemokaké, ing Pliocene epos Pleistocene wiwit 1.8 yuta taun kepungkur tekan watara 1.3 taun kepungkur. Kang spesies urip ana ing Afrika manungsa iki diwènèhi jeneng ilmiah India, Cina lan Jawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Homo_erectus&oldid=833146"