Holland Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provincie Zuid-Holland
Provinsi Holland Kidul
Flag Zuid-Holland.svg Arms Zuid-Holland.gif
Gendéra Holland Kidul Lambang Holland Kidul
Zuid-Holland position.svg

Holland Kidul ing Walanda

Katrangan cekak
Ibu kutha Den Haag
Jembar:

 - Lemah
 - Banyu


... km²
... km²

Pedunung

 - Cacah
 - Kapadhetan


3.502.595 jiwa (30 November 2009)
.../km²

Gemeente 73
Babagan administratif

2011-P08-Zuid-Holland-b54.jpg

Holland Kidul utawa Zuid-Holland ing basa Walanda iku sawijining provinsi ing Walanda. Ibu kuthané yaiku Den Haag. Tlatah iki kalebu salah sawijining tlatah sing padhet dhéwé sadonya. Provinsi iki jembaré 3403 km2 lan pedhunungé cacahé 3.502.595 jiwa (30 November 2009), déné Holland Kidul iku provinsi sing gedhé dhéwé miturut cacahé pedhunung sa-Walanda. Kutha sing gedhé dhéwé iku Rotterdam. Holland Kidul awatesan karo Zeeland ing sisih kidul, Holland Lor ing sisih lor, Brabant Lor ing sisih kidul-wétan. Sadurungé taun 1840, Holland Lor lan Kidul iki siji provinsi lan jenengé Holland. Ing sisih kulon Holland Kidul awatesan karo Segara Lor.

Babagan administratif[sunting | sunting sumber]

Holland Kidul iku wiwit 2011 dipérang dadi 72 gemeente.

Provinsi Holland Kidul, gemeente-gemeente (2011).
Pratélan gemeente-gemeente ing Holland Kidul taun, 2011

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Holland_Kidul&oldid=813900"