Ho Chi Minh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanggé kitha kanthi nami Ho Chi Minh, pirsani Kitha Ho Chi Minh.
Hồ Chí Minh
Ho Chi Minh

Portrait c. 1956


Mangsa jabatan
2 September 1945 – 2 September 1969
Pejabat sadurungé Bảo Đại (minangka kaisar Vietnam)
Pengganti Tôn Đức Thắng

Lair 19 Mei 1890
Nghệ An Province, French Indochina
Tilar donya 2 September 1969 (umur 79)
Hanoi, Républik Demokrat Vietnam
Kabangsan Vietnam
Partai pulitik Partai Pekerja Vietnam

Hồ Chí Minh (chữ nôm: 胡志明) (19 Mei 18902 September 1969) punika satunggiling tokoh révolusi lan negarawan Vietnam, ingkang salajengipun dados Perdhana Mentri (1954) lan Présidhèn Vietnam Lèr (1954 - 1969).

Panjenenganipun aslinipun asmanipun Nguyễn Sinh Cung, lan ugi dipuntepangi minangka Nguyễn Tất Thành, Nguyễn Ái Quốc (satunggiling nami ingkang asring dipunpigunakaken tiyang sanèsipun ugi), Lý Thụy, Hồ Quang lan akrab dipunundang Bác Hồ (paman Hồ) ing Vietnam.

Ibukitha Vietnam, kitha Ho Chi Minh, dipunnamèaken miturut naminipun. Kitha kasebat sadèrèngipun naminipun Saigon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ho_Chi_Minh&oldid=822850"