Heydar Aliyev

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Heydar Aliyev
Heydər Əliyev
Heydar Aliyev

Mangsa jabatan
24 Juni 1993 – 31 Oktober 2003
Perdhana Mentri Surat Huseynov
Fuad Guliyev
Artur Rasizade
Ilham Aliyev
Pejabat sadurungé Əbülfəz Elçibəy
Pengganti Ilham Aliyev

Lair 10 Mei 1923
RSSA Nakhchivan, RSS Azerbaijan, Uni Soviet (kini Azerbaijan)
Tilar donya 13 Desember 2003 (umur 80)
Cleveland, Ohio, Amerika Serikat
Kabangsan Azerbaijan
Partai pulitik Partai Azerbaijan Baru
Pasangan Zərifə Əliyeva

Heydar Alirza oglu Aliyev (basa Azerbaijan: Heydər Əlirza oğlu Əliyev) (10 Mei 192312 Desember 2003) menika Présidhén Azerbaijan saking Partai Azerbaijan Baru utawi Yeni Azərbaycan Partiyası saking 24 Juni 1993 ngantos 31 Oktober 2003, sadarengipun dipungantos kaliyan Ilham Aliyev. Aliyev menika nguwasani politik Azerbaijan ing 30 taun pungkasan. Piyambakipun dhaup kaliyan Zərifə Əziz qızı Əliyeva, ingkang kapundhut ing warsa 1985.

deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]



Sing mengku  sadurungé:
Vali Akhundov
Sekretaris Pertama Partai Komunis Azerbaijan
1969–1982
Diganti déning:
Kamran Bagirov
Sing mengku  sadurungé:
Tidak ada
Ketua Parlemen Nakhchivan
1991–1993
Diganti déning:
Vasif Talibov
Sing mengku  sadurungé:
Abülfaz Elçibay
Presiden Azerbaijan
1993–2003
Diganti déning:
Ilham Aliyev


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Heydar_Aliyev&oldid=885508"