Heri Dono

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Heri Dono (12 Juli 1960, Jakarta) iku sawijining pelukis sing manggon ing Yogyakarta, Indonesia. Wiwit kuliah ing Institut Seni Indonesia, Yogyakarta, lan entuk nugraha lukisan paling apik ping pindho int taun 1981 lan 1985, kariré terus onja nganti manca negara. Medhium sing digunakaké manéka warna, nanging umumé migunakaké barang-barang sing asring kanggo ing urip padinan. Heri Dono asring ngatonaké paraga sing mèmper karo paraga wayang kulit.

Paméran Tunggal[sunting | sunting sumber]

  • 2006
    • Broken Angels, Gertrude Street Gallery, Melbourne, Australia
  • 2004
    • Who’s Afraid of Donosaurus?, Galeri Nasional Indonesia, Jakarta
  • 2003
    • Upside Down Mind, CP Artspace, Washington, Amerika Serikat
    • Heri Dono, Australian Print Workshop, Melbourne, Australia
    • Perjalanan Spiritual Heri Dono, Galeri Semarang, Indonesia
  • 2002
    • Interrogation, Center A, Vancouver, Canada
    • Heri Memprovokasi Heri, Nadi Gallery, Jakarta, Indonesia
    • Free-DOM, Bentara Budaya, Jakarta, Indonesia
    • Reworking Tradition I & II, Singapura
  • 2001
    • Trap’s outer Rim, Cemeti Art House, Yogyakarta, Indonesia
    • Fortress of the Heart, Gajah Gallery, Singapura
  • 2000
    • Dancing Demons and Drunken Deities, The Japan Foundation Forum, Tokyo, Jepang
  • 1996
    • Blooming in Arms, Museum of Modern Art, Oxford, England.
  • 1993
    • Canberra Contemporary Art Space, ACT, Australia.
  • 1991
    • Unknown Dimensions, Museum fur Volkerkunde, Basel, Switzerland.
  • 1988
    • Cemeti Contemporary Art Gallery, Yogyakarta, Indonesia; Mitra Budaya Indonesia Gallery, Jakarta, Indonesia; Bentara Budaya Gallery, Yogyakarta, Indonesia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Heri_Dono&oldid=827006"