Henry Gantt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Henry Laurence Gantt

Lair 1861
Pati November 23, 1919
Kawarganegaraan United States
Kabangsan Amerika Serikat
Etnis Putih
Babagan Manajemen Ilmiah
Misuwur amarga Grafik Gantt
Salah satu contoh Gantt Chart.

Henry Laurence Gantt (1861-23 November 1919 ing Calvert Country, Amerika) yaiku sawijining konsultan manajemen kang duweni latarbelakang insinyur mekanik kang nyiptakake peta Gantt (Gantt Chart) misuwur.[1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Henry Laurence Gantt lair ing Calvert County, Maryland, Amerika Serikat.[1] Gantt lulus saka sekolah McDonogh taun 1878 lan nyambut gawe ing Johns Hopkins College minangka guru teknik mesin lan juru gambar.[1] Ing taun 1887, dheweke nggabung karo Frederick Winslow Taylor nalika nggunakake teori manajemen ilmiah ing Midvale Steel lan Bethlehem Steel nganti taun 1893.[1]

Gantt Chart[sunting | sunting sumber]

Gantt Chart minangka gambaran saka macem-macem bagan kang duweni fungsi kanggo:[2]

  1. Nemtokake durasi gaweyan tumrap ngrembakane wektu.
  2. Perencanaan lan penjadwalan proyek gaweyan.
  3. Pamantauan majuning proyek gaweyan.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d (en) History-Biographi Henry Gantt, www.gantt-chart.biz. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
  2. ^ (en) What Work Henry Gantt Did For Scientific Management?, www.blurtit.com. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henry_Gantt&oldid=832601"