Henrique Hilario

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Henrique Hilário
Hilário 4469.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Henrique Hilário Meireles Alves Sampaio
Tanggal lair 21 Oktober 1975 (umur 39)
Papan lair São Pedro da Cova, Portugal
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 in)
Posisi pamain Goalkeeper
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 40
Karir remaja
1987–1994 Porto
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1994–1995 Naval 27 (0)
1995–1996 Académica 33 (2)
1996–2004 Porto 40 (0)
1998–1999 Estrela Amadora (loan) 27 (0)
2001–2002 Varzim (loan) 24 (0)
2003 Académica (loan) 10 (0)
2003–2004 Nacional (loan) 19 (0)
2004–2006 Nacional 40 (0)
2006– Chelsea 18 (0)
Tim nasional
1996–1997 Portugal U21 8 (0)
2010- Portugal 2 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 19:21, 7 Januari 2011 (UTC).
† Appearances (Goals).


Henrique Hilario pemain bal kang asalé saka Portugal.[1]Henrique Hilario Meireles Alves Sampaio (lair ing São Pedro da Cova, Distrik Porto, 21 Oktober 1975; umur 39 taun), sing kondhang kanthi jeneng Hilario, yaiku pemain bal saka Portugal kang main kanggo klub Chelsea FC ing Liga Premier dadi kiper.[1] Sakwisé metu saka klub FC Porto dadi pemain enom, mangka Hilario ninggalaké klubé kanthi profèssional ing klub Associação Naval de Maio lan Academica de Coimbra ing klub divisi telu lan loro.[1] Hilario balik menyang FC Porto kanggo muangsa 1996-1997, sakwisé lungané Vitor Baia menyang FC Barcelona, tampil 18 pertandingan ing klub ngeteraké juwara nasional kaping telu piturutan.[1] Dhèwèké dianggep surplus kanggo persyaratan ananging (Baia uga balik saka Spanyol ing sasi 1999), sing disilihaké kaping telu ing klub, kayadéné CF Estrela da Amadora, Varzim SC, lan CD Nacional.[2] Dijelasaké saka FC Porto ing taun 2004, Hilario Madeira ditandhatangani karo Nacional kanthi permanèn, main kaping 29 pertandhingan ing mungsa perdhana, ananging kélangan panggon sakwisé ketekan Swiss Diego Benaglio.[2]


Chelsea FC[sunting | sunting sumber]

Henrique Hilario dadi pilihan kaping loro sakwisé Petr Cech iki amarga lungané Carlo Cudicini Januari 2009, Hilario arang dimainké karo Chelsea FC.[2] Sakdurungé Petr Cech teka menyang Chelsea, Henrique Hilario dadi pilian sepisan njaga gawang Chelsea. Saking kerepé Henrique Hilario kebobolan gawangé, karo Jose Mourinho nyobo digenti karo Petr Cech sing lagi dituku lan kinerjané Petr Cech ora kagantèkaké nganti sepréné.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henrique_Hilario&oldid=830602"