Helsingør

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kastil Kronborg

Helsingør [hɛlseˈŋøɔ̯ˀ], (basa Inggris:Elsinore) yaiku kutha ana ing kotamadya Helsingør kang mapan ing pesisir wetan segara Sjælland ing Denmark sisih wetan.[1] Kutha iki misuwur merga dadi salah siji papan panggonan ing crita Hamlet William Shakespeare.[1] Jeneng kutha iki asale saka tembung Hals kang duwe teges "selat kang sempit" lan ngrujuk marang lintasan ciut ing antarane Helsingør lan Helsingborg.[2][1] Rerum Danicarum Historica (1631) nyatake yen sejarah Helsingør bisa dilacak nganti sejarahe nalika taun 70 SM, nanging informasi kang ana iki isih durung mesthi benere.[1] Warga kang mapan ing Kutha iki dijenengi, Helsinger, kanggo pisanan ana ing buk karya Raja Valdemar yang Jaya saka 1231, nanging aj bungung karo Helsings ing Hälsingland, Swedia.[1] Sakdurunge abad Pertengahan kutha iki awujud pasar kanggo dodol barang, kalebu uga wanita.[2] Sekitar taun 1200 M gereja pisanan, Gereja Sct Olai, dibangun ana ing Kutha iki.[2] Gereja iki uga tau diubengi karo biara, nanging saiki kekabehane didadekake gereja, saiki Katedral Keuskupan Helsingør.[2] Helsingør kaya kang dikenal saiki dibangun nalika taun 1420-an dening raja Denmark Eric Dari Pomerania. Dheweke mbangun Sound Dues taun 1429 lan uga mbangun kastil 'Krogen', kang dibangun meneh nalika taun 1580-an lan banjur dijenengi Kronborg.[2] Bagean paling tua saka katedral Helsingør bisa dilacak nganti tekan taun 1200-an lan desa nelayan kang saiki dadi sebagai Helsingør-kuwi mujudake kutha kang duwe kepentingan.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Helsingør&oldid=832034"