Hee Ah Lee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hee Ah Lee

Hee Ah Lee
Lair 09 Juli 1985 (umur 29)
Flag of Koréa Kidul Seoul, Koréa Kidul
Pakaryan pianis
Agama Kristen

Lee Hee-Ah 09 Juli 1985 (umur 29) lair ing Seoul, Koréa, iku musisi saka Koréa.[1] Dhèwèké lair kanthi awak kang ora jangkep lan ora sampurna.[1] Babagan apa kang ditampa kuwi, dhèwèké ora banjur cunthel ing kauripané.[1] Kawit lair dhèwèké kena lobster Claw Syndrome (sindrom mung anduwèni loro driji ing tangané), malah anggawé wong liya gumun marang kapinteran Ah Lee anggoné dolanan piano.[1]

Diwiwiti nalika ibuné, Woo Kap Sun anduwèni gagasan lan kepénginan kanggo nglatih kakuwatan otot-otot tangané, kasilé ing umur 6 taun, Ah Lee wis pinter anggoné dolanan piano. [1] Senajan ing wiwitané ana masalah, kayata angè olèhé nyambung nada, ananging amarga asringé latiyan lan ora nyerah, akiré Ah Lee bisa dadi salah sijiné pianis hebat ing Koréa. [1]

Ora mung kuwi, Ah Lee uga sempet tampil sapanggung karo pianis internasional kang tingkaté wis ing donya, Richard Clayderman, nalika Richard nggelar konsèr ing Koréa.[1] Malah Richard Clayderman uga ngalembana anggoné Ah Lee nyuguhaké mainaké piano, senajan fisiké dadi masalah, ananging Ah Lee bisa dolanan nganti anggawé para panikmaté seneng.[1]

Keterbelakangan mental lan cacat fisik kang ditampa kawit lair amarga kena Lobster Claw Syndrome, ora anggawé masalah anggoné Ah Lee nyoba éksis ing blantika musik donya.[2] Kapinterané nalika mencèt tuts piano malah anggawé wong akèh gumun lan treyuh.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi Hee Ah Lee diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Lee Ah Lee diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hee_Ah_Lee&oldid=832386"