Hattusa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hattusha: Ibukota Hittite*
Situs Warisan Donya UNESCO

The Lion Gate in the south-west
Negara Flag of Turki Turki
Tipe Budaya
Kriteria i, ii, iii, iv
Referensi 377
Wilayah Eropa dan Amerika Utara
Koordinat 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528Koordinat: 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1986  (Sèsi 10)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Hattusa (URUa-at-tu-ša 𒌷𒄩𒀜𒌅𒊭; attuša, cedhak Boğazkale (sadurunge Boğazköy), Turki) yaiku ibukutha bangsa Hittite ning Zaman Perunggu pungkasan. Hattusa dilebokke sajroning dhaftar Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1986.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Kutha iki diajurke, bareng karo negara Hittite, udakara taun 1200 SM, minangka bageyan saka keruntuhan Zaman Perunggu. Situs iki alon-alon ditinggalke nganti taun 800 SM, rikala permukiman Frigia muncul.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Situs Warisan Dunia di Turki

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hattusa&oldid=835070"