Hasan al-Bashri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Hasan al-Bashri jeneng jangkepé yaiku Sa’id Al- Hasan bin Yasar. Dhèwèké kalebu sawijining ulama kang kesohor ing kalangan tabi'in.[1]

Lair[sunting | sunting sumber]

Hasan al-Bashri lair ing Madinah taun 21 H (632H). Dhèwèké lair rong wengi sakdurungé khalifah Umar bin Khaththab séda.

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Jeneng bapaké yaiku Yasar, budhak uga kalebu wong kang paling diurmati lan ditresnani déning Zaid bin Tsabit, juru tulisé Rasulullah. Jeneng ibuné yaiku Khairah, uga budhak lan kalebu wong kang ditresnani Ummu Salamah, garwané Rasulullah.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Hasan al-Bashri dikabaraké ketemu karo 70 sahabat kang nyeksèni perang Badar lan 300 sahabat liyané. Dhèwèké uga sing awalé nyedhiakaké wektu kanggo ngomongaké èlmu-èlmu kebatinan, kemurniané akhlak, lan usaha nyucèkaké jiwa ing Mesjid Bashrah. Piwulang-piwulangé kalebu karohanèn mesthi didhasaraké nganggo sunah Nabi. Sahabat Nabi sing isih urip wektu iku uga ngakoni kagedhéné. Ing sawijining dina, sawijining wong teka marang Anas bin Malik, sahabat Nabi sing utama kanggo nakokaké bab agama, Anas mréntah wong iku nemoni Hasan. Abu Qatadah ngendika ngenani kaluwihan Hasan liyané, “Mergurua marang syeh iki. Aku wis nyeksèni dhéwé (kaistimewaanné). Ora ana sawijining tabi’in kang kaya sahabat Nabi saliyané dhèwèké".

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Biografi Hasan al-Bashri , diaksès tanggal 26 Juni 2011.
  2. ^ (id)[1], diaksès tanggal 26 Juni 2011.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hasan_al-Bashri&oldid=830940"