Hasan al-Banna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hasan al-Banna
Theologian, Preacher
Miyos c. 642 C.E. / 21 AH
Medina
Séda c. 728 C.E. / Friday 5th of Rajab 110 AH
Basra
Dipun urmati ing Islam
Mangaruhi Prophets of Islam
Dipun pangaruhi déning Farqad Sabakhi
Tradhisi/Genre Ascetic Sufism

Hasan al-Banna (Basa Arab: الحسن البصري‎; full name: Al-Hasan ibn Abi-l-Hasan al-Basri) iku sawijining tokoh agama, ulama, lan pimpinan gerakan Islam Ikhwanul Muslimin. Awit cilik wis akrab karo pendidikan Islam, pengajian Alqur’an, hadist lan ilmu fiqih sarta merguru marang wong tuwane. Kacerdasan otake kabukten ing umur 14 taun dheweke saguh ngapalake Qur'an.[1] Hasan al-Banna lair ing dusun Mahmudiyah kawasan Buhairah, Mesir taun 1906, putrane ulama gedhe ing Mesir.

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Prestasine Hasan Al-Banna ora mung ing ilmu agama, nanging uga ing pendhidhikan formal. Ing pendhidhikan menengah, dheweke lulus kanthi predikat paling apik ing sekolahe lan lulusan paling apik nomor 5 ing Mesir. Umur 16 taun dheweke kuliah ing Universitas Darul Ulum Mesir lan lulus nalika umur 21 tahun. Sak tamate kuliah, dheweke makarya ing donya pendhidhikan minangka tenaga pengajar ing perguruan Isma’iliyah.

Cathatan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Biografi Hasan al-Banna , diaksés tanggal 25 Juni 2011.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hasan_al-Banna&oldid=830939"